Artvin Çoruh Üniversitesinde “Meme Kanserinde Farkındalık Ayı Etkinlikleri-2 Multidisipliner Yaklaşım Sempozyumu”  Düzenlendi.

Artvin Çoruh Üniversitesinde “Meme Kanserinde Farkındalık Ayı Etkinlikleri-2 Multidisipliner Yaklaşım Sempozyumu”  26 Ekim 2022 Çarşamba günü gerçekleştirildi. Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Artvin İl Sağlık Müdürlüğü birlikteliğinde tertiplenen sempozyumun açılış konuşmasını İl Sağlık Müdürü Dr. Gürol Köroğlu yaptı.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Temiz ve İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Reyhan Gök Hussain’in moderatörlüğünü yaptığı sempozyuma Uzm. Dr. Işın Zorlu, Dr. Öğr. Üyesi Enes Bulut, Dr. Öğr. Üyesi Amine Terzi ve Uzm. Dr. Zeynep Türen konuşmacı olarak katıldı.

Programda “Meme Kanserinde Tarama”, “Artvin İli Meme Kanseri Taramalarında Güncel Durum”, “Meme Kanserinde Yaşam Kalitesini Etkileyen Sorunlar ve Yönetimi”, “Meme Kanseri Tedavisi Sonrasında Görülebilen Semptomlar”, “Semptom Yönetiminde Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları”, “Mastektomi Sonrası Önemli Bir Sorun: Lenfödem ve Önlenmesi” temalarında bilgilendirmeler yapıldı.

Üniversitenin akademisyenleri ve öğrencileri ile İl Sağlık Müdürlüğü personelinin katıldığı sempozyum müzik dinletisi ile sona erdi. Programda katılımcı konuşmacılara Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melahat Özcan ve İl Sağlık Müdürü Dr. Gürol Köroğlu tarafından belge takdimi yapıldı.

Epilepsi Hastalığı Nedir? Epilepsi Hastalığı Nedir?

Editör: TE Bilisim