Alt yapı ve doğalgaz çalışmaları nedeniyle bozulan ana yolların sıcak asfaltlanması tamamlandı

Artvin’de yaklaşık 2 yıldır devam eden doğalgaz ve alt yapı çalışmaları nedeniyle kullanılmaz hale gelen yolların büyük bir kısmı asfaltlandı.

Tek giriş çıkışı olan kentte başlayan doğalgaz ardından da içme suyu ve kanalizasyon altyapı çalışmalarıyla 7 mahalle 2 yıldır adeta şantiye sahasına döndü.

Artvin Belediyesi koordinasyonunda yürütülen alt yapı çalışmalarıyla şehrin en önemli sorunlarından birine daha kalıcı çözüm üretildi.

Bu süreçte şehrin alternatif yollarının olmayışı ulaşım noktasında vatandaşın ciddi sorunlar yaşamasına neden oldu.

Çayağzı Mahallesi ile Çarşı Mahallesi arasındaki 4 kilometrelik anayol ile Yeni Mahalle yolu köy yollarını aratmaz hale geldi.

Alt yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından havaların ısınmasıyla Artvin Belediyesi kentin ana yollarında asfaltlama çalışması başlattı.

Çalışmalar kapsamında Yeni Mahalle 19 Mayıs Caddesi, AVM- Belediye arasındaki yol ile AVM’den Korzul Rampası virajına kadar olan güzergahtaki Miralay Şükrü Bey Caddesi yolunun asfaltlanması tamamlandı.

Toplamda 5 bin 300 metrelik yol asfaltlanmış oldu.

Öte yandan asfaltlama çalışmalarının biran önce tamamlanması için 31 Mayıs’ı 1 Haziran’a bağlayan gece boyunca çalışmalar aralıksız sürdürüldü.

Asfaltlama çalışmalarının tamamlanmasıyla iki yıldır çile yoluna dönüşen yollar standartlara uygun hale getirilerek Artvin halkının hizmetine sunuldu.

Asfaltlama çalışmaları süresince kullanılacak ikinci bir yolun olmayışı nedeniyle yolların kapatılarak ara sokaklardan verilmesi yine Artvin halkı için çileye dönüşürken, vatandaşlar yolların yapılıyor olması ve bundan sonra standartlara uygun bir kullanacak olmalarından dolayı bu sürece tepki göstermeyip sabrederek tepki göstermedi.

HATİCE DİLER

Haberin Galerisi : Müjde Çile Sona Erdi
Editör: TE Bilisim