Orman Genel Müdürlüğünün katkılarıyla, Artvin Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Yusufeli ilçesi yeni yerleşkesinde “Yusufeli Mesire Yeri" yapım çalışmaları tamamlanıyor.

Yapımı tamamlanan Yusufeli Barajı nedeniyle sularaltında kalacak olan Yusufeli ilçe merkezinin yeni yerleşim yerine taşınma süreci başladı. Vatandaşları daha yaşanabilir bir ilçede karşılamak adına Orman Bölge Müdürlüğü “Yusufeli Mesire Yeri” ve çevre düzenlemesini tamamlanıyor.

Yusufeli yeni yerleşim yerinde Orman Bölge Müdürlüğünce,14.5 Hektar alanda yapılan mesire yerinde halkın eğlenme ve dinlenme ihtiyaçlarını karşılamak için yürüyüş yolları, piknik alanları, kır lokantası, sergi alanları ilçe halkının kullanımına tahsis edilmek üzere hazır hale getiriliyor.

Bölge Müdürlüğü mesire alanını içerisinde,boğa güreşleri yapılabilmesi için uygun hale getirilen alan inşa edilerek, Artvin'in köklü geleneklerinden olan,boğacılık kültürünün yeni yerleşim yerinde de devam etmesi için öncülük etti.

Öte yandan 8 Hektar alanda Bölge Müdürlüğü tarafından, erozyon kontrol çalışmaları yapılarak sonbaharda fidan dikilmek üzere hazır hale getirildi.

Bu kapsamda mesire alanına, taş kordon teras, kafes tel çit, kuru duvar eşik, miks eşik ve gradoni teras yöntemleri kullanılarak hazırlanan erozyon kontrol sahasında, sonbaharda sedir, selvi, çınar, zakkum, ateş dikeni, lavanta ve gülün olduğu 2 bin fidan dikilecek.

Mesire alanının halka açılması ile hem yerli halkın sosyal ihtiyaçları karşılanacak hem de manevi zenginlikler ile muhteşem doğa güzelliklerinden dolayı yurt içi ve yurt dışı ziyaretçi potansiyeline sahip ilçede, turistik hareketliliğe de ilave katma değer sağlanmış olacak.

Hatice Diler

 

Editör: TE Bilisim