Vakıfbank İlköğretim Okulu, okul aile birliği 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla öğretmenlere özel müzik dinletisi programı düzenledi.

Vakıfbank İlköğretim Okulu konferans salonunda gerçekleştirilen müzik dinletisine İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar, Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim Denetlemeleri Başkanı Ahmet Özdemir, Vakıfbank İlköğretim Okul Müdürü İsrafil Bayrak, Vakıfbank İlköğretim Okulu öğretmenleri, Okul aile birliği başkanı Eda Demiröz, öğrenciler ve aileleri katıldı.

 Müzik dinletisi programında konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar, Artvin’in eğitim altyapısı ile çok güçlü bir şehir olduğunu ve özellikle veli altyapısı ile başarıyı arttıran en iddialı şehirlerin başında geldiğini belirtti.

Tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayan Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar, “Eğitim kenti yeşilin başkenti güzel şehrimiz Artvin'de büyük eğitim ailesinin içerisinde müstesna bir yer olan Vakıfbank okulumuzun kıymetli eğitim ailesi. Konuşmalarımızda özellikle vurguluyoruz biz bir eğitim şehriyiz, Artvin eğitim altyapısı ile çok güçlü bir şehir Ama özellikle veli altyapısı ile başarıyı arttıran en iddialı olduğumuz şehir. Bizim başarılı olmamızdaki tabii ki öğretmenlerimizi istisna tutuyorum Veli desteği açısından karşılaştırıyorum en büyük şansımız sizlersiniz. Sizlerin okullarımıza öğretmenlerimize ve bizlere verdiğiniz değer, öğretmeni için sunucusu ile organizasyonu ile her şeyiyle bir program yapan veli profiline sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi. 

“Öğretmenlerimiz Bizim En Kıymetlilerimiz”

Öğretmenlerin kutsal görevleri yerine getirdiğine değinen Acar, “Çocuklarımızı geleceği en güzel hazırlayan yeteneklerini geliştiren onlara doğru insan olmayı büyüğüne saygı duymayı, küçüğünü sevmeyi, devlet malını korumayı, ahlaklı olmayı, dürüst olmayı öğreten bununla birlikte günümüzün yaşam ve becerilerini kazandırıp yaşıtları içerisinde onların önüne geçebilecek cumhuriyetimizin kurucusu başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği o çağdaş medeniyetler göstergesinin üstünü taşıyacak o becerileri ülkemizde teknoloji üretim, teknoloji ihraç eden o nesilleri yetiştirmek için büyük gayret sarf ediyor öğretmenlerimiz. Okullara geldiklerinde evindeyken kendi çocuğunu unutan öğretmenlerimiz bütün öğrencilerini kendi çocuğu gibi gören öğretmenlerimiz gerçekten çok kıymetli. Yılda bir gün olsa da onları mutlaka anıyoruz öğretmenliğimizin, eğitimin önemini topluma anlatmaya çalışıyoruz. Özellikle velilerimizden rica ediyoruz öğretmenlerimizin rehberliğinde çocuklarımızı geleceğe taşımak için hep birlikte mücadele etmeye devam edelim. Bu vesileyle organizasyonda emeği geçen tüm okul aile birliği üyelerimizin gerçekten takdir ederek söylüyorum tabii ki velilerin programı çok desteği olur biz de biz büyük bir aileyiz Ama tek başına bir organizasyonu yapıp öğretmenlere hediye etmek çok anlamlı Bu anlamda teşekkür ediyorum. Kıymetli meslektaşlarımın, öğretmenlerimizin öğretmenler günü'nü kutluyorum” diye konuştu.

“En Zor, En Şerefli Ve En Güzel Mesleğini İcra Ediyorsunuz”

Halk Oyuncular İstediklerini Alamadı Halk Oyuncular İstediklerini Alamadı

Vakıfbank İlköğretim Okul müdürü İsrafil Bayrak ise yaptığı konuşmada “Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün öğretmenler yeni nesil Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini sizler yetiştireceksiniz yine siz sizin eseriniz olacaktır sözünün ışığımız olması inancı ile sözlerime başlamak istiyorum. Cumhuriyetin ilanından sonra yepyeni bir yönetim anlayışı ile tembellere atılan Yeni devletin en önemli sorunlarından biri de eğitimdi. Türkiye Cumhuriyeti'ni yüksek medeniyetler seviyesine taşımak için okuma yazmayı kolaylaştırmak yaymak ve Çağdaş eğitim normlarını hızlı hayata geçirmek gerekiyordu. Bunun için ilk olarak yeni bir alfabe arayışına girildi Mustafa Kemal Atatürk'ün emriyle muhalif vekâleti 1927'de araştırmalar yaptı ve aynı yıl Latin harfleri kullanılmaya başlandı. Mustafa Kemal Atatürk 9 Ağustos 1928 günü İstanbul’da Sarayburnu Parkı’ndaki bir toplantıda harf devrimini müjdeleyerek yeni yazının özelliklerini duyuruyordu. 1 Kasım 1928'de harflerin Türkiye Büyük millet Meclisi’nde kabulünün ardından ülkede eğitim seferberliği ilan edildi. Halkın yeni harfleri kısa sürede öğrenip daha çok yurttaşın okuryazar olmasını sağlamak amacıyla yoğun bir çalışma başladı. Birçok yerde yeni harflerini öğretilmesi için kurslar açıldı, bunlara millet mektepleri adı verildi. Atatürk de millet mektebinde yazı tahtasının başına geçerek dersler verdi. Yeni harfleri öğretmek için yurt çapında gezilere çıkan Atatürk ziyaretlerinde okullara da uğrar, sınıflara girer, sıralara oturur, ders dinlerdi. Öğrencilere sorular soran Atatürk öğretmenlerle de konuşur her yerde öğretmenliğin üstün bir meslek olduğunu anlatırdı. Eğitim seferberliğindeki bu öncülüğün nedeniyle Mustafa Kemal Atatürk'e 24 Kasım 1928'ler tarihli millet mektepleri talimatnamesi ile millet mektepleri baş unvanı verildi. Atatürk'ün yüzüncü doğum yılı olan 1981 yılında da 24 Kasım’ın her yıl öğretmenler Günü olarak kutlanması kararlaştırıldı. Başöğretmen Atatürk Türkiye'nin kuruluşunda öğretmenlere büyük görevler düştüğü inancındaydı. Çağdaş bir ulus olmak için eğitimi yaygınlaşması gereğine inanıyordu. Bu şiarı benimseyenler o günden bugüne başöğretmenlerin izinde yeni ve yapıcı fikirleriyle sevgi, iyilik, doğruluk çizgisinde yeni nesle örnek oluyorlar. Tüm dünyadan bu en zor, en şerefli ve en güzel mesleğini icradan öğretmenlerimizin hiç değilse senede bir gün kutlanarak onların gönlünü almayı unutmayın diyor tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor saygı ve sevgilerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Okul aile birliği başkanı Eda Demiröz ise “Kıymetli öğretmenlerim bilgi sunan bir güneş gibi aydınlatan, çocuklarımızı ve gençlerimizi geleceğin mimarlarına dönüştüren değerli öğretmenlerimiz, bugün sizin gününüz sevilmenin ve hatırlanmanın mutluluğu ile dolsun yürekleriniz. Bugün sizin için önemli bir gün ama biliyorum ki size sevgi ve minnetle bakan bir çift minik gözü görmek, öğrenme dolayısıyla yanıp tutuşan küçük hissetmek sizin için daha büyük bir sevinç kaynağı. Kültürün ve medeniyetin temelini eğitim ve öğretim oluşturur bunu yatırımcısı da öğretmendir. Kültür ve medeniyet seviyesine yükselmiş milletlerin en temel ölçüsü öğretmen ve eğitime verdiği değer ile anlaşılmaktadır. Yarınların daha aydınlık olması muhasır medeniyetlerinin üstüne çıkmanın eğitime ve öğretmene verdiğimiz değer oranında olacaktır. Bunu başarmak için fedakârca çalışan öğretmenlere saygı ve şükranlarımı arz ediyorum. Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dizeleriyle sözlerimi tamamlamak istiyorum. Dünyanın her tarafında öğretmenler insan topluluğunun en özverili ve saygıdeğer unsurlarıdır. Öğretmenler yeni neslin, cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil sizlerin eseri olacak. Bu duygu ve düşünceler ile tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler gününü kutlar, öğretmenlerimize başarılar, sağlıklar ve mutluluklar dilerim” ifadelerini kullandı.

Hatice Diler

Editör: TE Bilisim