Ahmet Özçelik yönetimi ile birlikte Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Artvin Ticaret ve Sanayi Odası hafta sonu başkanlık seçimlerine gidiyor. Seçime Sayılı günler kala Ahmet Özçelik listesi ile birlikte adaylığını düzenlediği bir basın toplantısı ile açıkladı. 

Açıklamasında Artvin’e hizmet etmek için aday olduklarını vurgulayan Özçelik, “Bizim düşüncemize göre, ticaret sanayi odasının misyonu sadece 5174 sayılı kanun ve ilgili mevzuatın vermiş olduğu görevleri yerine getirmek yani aidat toplayıp oda kayıt belgesi vermek değildir. Tabi ki bunlar ticaret sanayi odasının asli görevleri olmakla birlikte bize göre odanın öncelikli vazifesi, bir şehirde sanayi ve ticaretin gelişmesi, esnafın kalkınması, üyelerinin gelişimine katkı sağlanması adına her türlü hizmetin yerine getirilmesi, her türlü engelin de ortadan kaldırılması olmalıdır” dedi.

Aday olma nedenlerini sıralayan Özçelik, “Biz kapsayıcı, bütünleştirici, birleştirici, herkese eşit mesafede hizmet eden, eleştiriye açık, şeffaf bir yönetim olmayı vaat ediyoruz. Mümkün olan her fırsat ve platformda üyelerimizle toplantılar yaparak, onların derdi ile dertlenmeyi, isteklerini yerine getirebilmek için mücadele etmeyi vaat ediyoruz. Bu noktada yaptıklarımız yapacaklarımızın referansıdır anlayışından hareketle yapmış olduğum siyasi il başkanlığı ve sanayi kooperatifi başkanlığı süresi içerisindeki mücadelemizi örnek gösterebiliriz” diye konuştu.

ticarette değişim-dönüşüm zamanı yönetim anlayışını benimseyeceklerini ifade eden Özçelik,  “Odanın bütün faaliyetleri ile ilgili olarak sürekli bilgi akışı sağlanacaktır. Odamızın faaliyetleri hakkında bilgi vermek, fikirleri almak, yapılabilecek iş ve işlemlerle ilgili istişarede bulunmak suretiye kararlar almak için düzenli olarak her 3 ayda bir üyelerimizle birlikte danışma kurulu toplantıları yapılacaktır. Yapılacak olan toplantılarda odamızın gelirleri ve yapılan tüm harcamalar şeffaflık ilkemiz gereği tüm üyelerimizle paylaşılacaktır. Odamızın üyelerinin her türlü ticari yatırım, girişim ve istekleri odada oluşturacağımız komisyon marifetiyle takipleri yapılacak, aşamalarda üyelerimizin karşısına çıkacak bürokratik ve resmi işlem engellerinin aşılmasında her türlü yardım ve destek sağlanacaktır. İlimiz bünyesinde yapılmakta olan ve yapılacak olan özel teşebbüs ve kamu yatırımlarında tedarik edilecek ürün ve hizmelerin odamız üyelerinden karşılanması ve üyelerimizin ticaret hacimlerinin artması için, alım önceliği tanınması için girişimlerde bulunulacaktır” şeklinde konuştu.

Açıklamasında projelerinden de bahseden Özçelik, şu ifadeleri kullandı:

Artvin ilinin kalkınmada öncelikli iller sıralamasında 1. öncelikli iller arasına 2023 yılı planmasına alınması için gerekli çalışmalar yapılacaktır. Artvin-ardanuç-şavşat ve yusufeli ilçelerine istihdam, nüfus artışı ve ekonomik gelişme sağlayabilmesi için artvin 2. organize sanayi sitesi çalışmları başlatılacaktır. Yusufeli ilçesi baraj gölünde kafes balıkçılığı ve üretim tesisi yapılması için çalışmlar başlatılacaktır. yusufeli turizminin gelişmesi için yapımı planlanan ardeşenyusufeli tünel-yol projesinin hızlıca yapılmasının takibi yapılacaktır. Türkiye’nin randımanı en yüksek fınfık ürününün yetiştiği ardanuç ilçesinde, atıl durumda bulunan tescilli 80.000 dönüm tarım arazisinin fınfık üretim alanları kapsamına alınması için gerekli çalışmalar yapılacaktır. Yine ardanuç ilçesinde tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği üretim alanlarının oluşturulması, aromatik yağ tesislerinin kurulması çalışmaları başlatılacaktır. Şavşat ilçesinde hayvancılık sektörünün geliştirilmesi, et-süt ve süt ürünlerinin markalaştırılmak suretiyle, üretim tesislerinin yapılması için çalışmalar başlatılacaktır. Artvin, Ardanuç, Şavşat, Yusufeli ilçelerinde yarı mamul orman emvalinin il dışına satışını azaltmak, mamul ürünlere dönüştürülmesi, il ekonomisinin canlandırılması için yeni ahşap ürünleri tesislerinin oluşturulması hususunda çalışmalar başlatılacaktır. Mevcut kereste tersislerinin geliştirilmesi için destekler verilecektir. Yine odamız bünyesinde merkez ilçe ve diğer ilçelerde turizmin geliştirilmesi için sezon sürelerinin uzatılmabilmesi için kış turizminin canlandırılabilmesi için çalışmalar yapılacak tesis yatırım planlamaları 10 ay teşvik ve destek süreçleri takip edilecek ve sonuçlandırılması için çalışılacaktır. Odamız üyelerinin özellikle depo alanı sorununun giderilmesi için çalışmalar yapılacaktır. Şehrimizde istihdamın geliştirilmesi için nitelikli, kaliteli, kalifiye eleman yetiştirilmsi adına yeni sanayi sitesi sınırları içerisinde endüstri meslek lisesi ve sanat okulu açılmasını dolayısıyla eğitim gören öğrencilerin doğrudan iş sahasında yetişerek staj yapmasını, böylece hem sanayicimizin kalifiye eleman bulmakta yaşadığı zorluğun giderilmesini, hem de öğrencilerimizin gelecek ve geçim kaygısından uzaklaşarak nitelikli bir şekilde yetişmesini ayrıca mezun olur olmaz iş bulabileceği ortamların sağlanmasını hedefliyoruz. Böylece artvinimizin istihdam problemine çözüm sağlayabileceğimizi düşünüyoruz.”

HATİCE DİLER

Editör: TE Bilisim