Artvin merkezde her hafta pazartesi günleri kurulan semt pazarında bu hafta fiyatlar geçen hafta ile aynı seyretti. Pazarda fiyatı düşen ürünler arasında taze soğan ve ıspanak yer aldı. Bu hafta zam şampiyonu bir ürünün olamaması vatandaşların yüzünü güldürdü.

Artvin’in haftalık semt pazarı nabzını tutmaya devam ediyoruz. Ağırlıklı olarak yerli üreticinin satış yaptığı pazarda bu hafta fiyatlarda değişiklik yaşanmadı.

Geçtiğimiz hafta 30 lira ile zam şampiyonu olan çarliston biber tezgahların en pahalı ürünü olmaya devam ediyor. Bunun yanında geçen hafta 15 liradan satışa sunulan ıspanak ve taze soğan 10 liradan satışa sunularak fiyatı düşen tek ürünler oldu.

Geçen haftaya oranla sebze ve meyvede fiyatları sabit kaldı. Buna göre geçen hafta 25 liradan satışa sunulan Salatalık-Domates ikilisinin fiyatı 25 lirada sabit kaldı. Havuç turp 15, Karnabahar 20 lira,taze soğan 10 pırasa 10, portakal 15 liradan satıldı.

Pazarda satılan bazı sebze meyvenin fiyatı şöyle: Mandalina 20, nar 25, brokoli 20, kapya biber 40, Elma 20, patlıcan 30, üzüm 30, marul 15, ıspanak 10, maydanoz 7,5, kereviz 25, mantar ise 50 lira.

Hatice Diler

 

Editör: TE Bilisim