Ardanuç 7 mart caddesi üzerinde petrol ofisinin yanında bulunan Elektrik trafosu patladı. Patlama sonrası trafo ateş alırken yanında petrol ofisinin bulunası bölgede panik yarattı. Bölge’ye Ardanuç Belediyesi itfaiyesi , Çoruh EDAŞ ve 112 acil servisinin gelmesi ve itfaiyenin müdahalesiyletrafodaki yangın söndürülürken herhangi bir can kaybı yaşanmadı, geçe geç saatlerinde kadar bölgeye elektrikverilmezkenYanan trafo Çoruh EDAŞ yetkilileri tarafından yenilendi. Trafoya yakın bölgede esnaflık yapan Muhammet Orhan;”insanlar panik halindeydi yanında petrolün bulunmasından dolayı çokşükür  herhangi bir can kaybımız yok ama yangının bundan sonrasını olmayacak diye bir şey yok. Çünkü bu trafo hemen hemen her yıl patlıyor.”dedi.

Ümit  Akdemir;”ÖzaydınpetrolOfisi’nde çalışmaktayım akşam üzeri saat b  6 gibi bir anda trafo patladı üst taraftan ve alt taraftan  ateşler çıkmaya başladı. Biz de Ambulans ve İtfaiye ve Çoruh EDAŞ’ı aradık hemen gelip müdahale etsin etsinler diye, hemen gelip müdahale ettiler.Büyük bir kazayı önledik Allah'ın izniyle herhangi bir insan ya da can kaybı olmadı sadece akşam trafolar değişti akşam gece 12'ye kadar sıfırdan değiştirip hallettiler yaklaşık 5-6 saat evet mecbur merkez bölgesinde elektrik kesintisi oldu. Bir anda kıvılcımlar gördük ve bir anda ateş çıkmaya başladı her taraftan.”  diye konuştu.

Ardanuçlu Esnaf Muhammet Orhan; ”Ben Kanyon Tekel bayisi sahibi Muhammed Orhan evet akşam yangın oldu doğrudur buradaydım.Bir ses gelmeye başladı ve baktığımızda trafodan ateşler çıkıyordu daha sonra ben dükkanın şartellerini kapatmak için içeri girdim içerideyken büyük bir patlama oldu. Dışarı çıktığımda tekrar baktığımda trafo ateş almış yanıyorduvehemen  yetkililere bildirdik. İnsanlar panik halindeydi çünkü yanında petrolün bulunmasından dolayıçokşükür  can kaybı yok. Yangının bundan sonrasını olmayacak diye bir şey yok hemen hemen her yıl bu trafo patlıyor.Evet bugün elektrik verdiler akşam gece geç saatlere kadar elektrik yoktu ben dükkanı kapatıp gidene kadar hatta gittiğimde  gece 11.30 gibi daha elektrik gelmemişti.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim