Artvin’in “Sakin Şehir” ünvanlı Şavşat ilçesinde doğal güzellikleriyle ünlü Karagöl Tabiat Parkı, ziyaretçilerini bekliyor.

Artvin’in “Sakin Şehir” ünvanlı Şavşat ilçesinde doğal güzellikleriyle ünlü Karagöl Tabiat Parkı, ziyaretçilerini bekliyor.Dağları, yaylaları ve karagölleri ile yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan Artvin, ziyaretçilerine eşsiz manzaralar sunuyor.

Şavşat’a 25 kilometre uzaklıkta bulunan ve Sahara Milli Parkı içerisinde yer alan Karagöl, doğal güzelliği ile her mevsim ilgi görüyor. İtalya’nın Milano kentinde, 21-23 Haziran’da gerçekleştirilen Cittaslow 2015 Genel Kurulu’nda “sakin şehir” unvanı alan ilçe, şehrin stres ve gürültüsünden uzak, doğayla iç içe vakit geçirmek isteyenlerin ilk tercihleri arasında yer alıyor. Ladin ve çam ağaçları arasında kalp şeklindeki görüntüsü ile dikkat çeken Karagöl, görenleri adeta büyülüyor. Günübirlik gezilerin yanı sıra çevresindeki ormanlık alanlarda kamp yapma imkanı da bulunan Karagöl, temiz havası ve doğasıyla ziyaretçilerini mutlu ederken, fotoğraf tutkunlarına eşsiz manzaralar sunuyor.

Şavşat Karagöl Hakkında

“Akarsu bakımından zengin olan ilçede çok sayıda buzul gölü bulunmaktadır. Göllerin en büyüğü Karagöl dağlarında bulunan ve bu dağa kendi adını veren Karagöldür. Meşeli Köyü orman içi mevkiinde Milli parklar kapsamı içerisinde bulunan ikinci bir karagöl mevcut olup piknik, mesire yeri özelliğine sahiptir. Şavşat ilçe merkezine 25 km uzaklıkta olup Karagöl Şavşat’tan ilk olarak Ciritdüzü’ne daha sonra Veliköy’e gelerek Meşeler Köyü’nde bulunan Sahara Karagöl Milli Parkı sınırları içerisindeki Karagöl’e ulaşabilirsiniz. Göl çevresi ladin ve çamların meydana getirdiği yoğun ormanlarla kaplıdır. Bu doğal öğelerin ördüğü Karagöl ve çevresi eşsiz bir doğal güzelliğe sahiptir. Kamp ve karavan turizmi için yöredeki en uygun yerlerdendir.”

 

Haberin Galerisi : Şavşat Karagöl Doğasıyla Büyülüyor
Editör: TE Bilisim