Artvin’de devam eden doğalgaz çalışmaları nedeniyle bozulan yollar, ara caddelerin bir kısmında henüz tamamlanmadı. Yazın toza maruz kalan Dere Mahallesi, Balcıoğlu mahallesi ve Çamlık Mahallesi sakinleri bu günlerde yağışlar nedeniyle oluşan çamur birikintileri ile mücadele etmek zorunda kalıyor.

Doğalgaz çalışmaları nedeniyle yapılan alt yapı çalışmaları yolların bozulmasına neden oluyor. Üst yapı çalışmalarını Artvin belediyesinin tamamlanması gerekiyor.

Kentte proje kapsamında Haziran ayında doğalgaz hattının geçtiği tüm hatlarda ve özellikle mahalle grup yolu olan üst haypet yolu olarak bilinen Emin Özgün Caddesine hâlâ parke taş döşemesi yapılmadı.

Yaz boyunca mahalle sakinleri bozulan yoldan kaynaklı olarak oluşan tozdan şikayetlerini dile getirse de yetkililerden hizmetin kalıcı olması için toprağın yerini doldurması için beklendiği açıklaması yapılmıştı. İtfaiye ekiplerinin zaman zaman tozlu yolları sulayarak geçici önlem alması da maalesef işe yaramadı.

Üç aydır düzenlenmeyen yol, yağışların başlaması ile mevcut tozun çamurlaşıp daha da kötü hale gelmesine neden oldu. Vatandaşlar yürümekte zorlanırken yoldan geçen araçlardan sıçrayan su hepten sabrı taşırıyor.

Artvin Gazetecilik Basın Yayın Şirketinin de bulunduğu konumda aşırı yağış nedeniyle çamur birikintisi oluştu. Yetkililer ile iş yeri önünün temizlemesi için iletişime geçilse de henüz dönüş yapılmadı.

Dere mahallesi sakinlerinin bu çilesinin ne zaman sona ereceği ise merak konusu.

Hatice Diler

Editör: TE Bilisim