Tarım ve Orman İl Müdürü Neşat Ulutaş, kafes balıkçılığı yöntemi ile üretilen ‘Türk Somonu’ üretim tesisini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Tarım ve Orman İl Müdürü Neşat Ulutaş, ilk üretimi 2015 yılında Artvin'de başlayan ve sonra Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından‘Türk Somonu’ olarak tescillenen ve ülkemizin en önemli ihracat ürünlerinden olan Türk Somunu üretimi yapacak olan tesislerin kurulum işlemlerinin yapıldığı Hopa Balıkçı Barınağında incelemelerde bulundu. Ziyarette tesis yetkilileri ve Kooperayif Başkanı Zafer Öztürk ile görüşülerek, balıkçıların ve barınağın mevcut durumu ve ihtiyaçları yerinde değerlendirildi.

Ayrıca denizde Türk somonu üretimi yapan tesislerde somon adayı balık taşıma ve kafes ünitelerine stoklama faaliyetlerine katılarak denizdeki deniz ağ kafes tesislerinde incelemelerde bulundu.

İl Müdürü Ulutaş’a inceleme sırasında İl Müdür Yardımcısı Alaeddin Zeren, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Cemil Dağcı ve Arhavi İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hakan Aytolan ile İl ve İlçe Müdürlüğü personelleri eşlik ettiler.

Artvin İl Tarım ve Orman Müdürü Ulutaş, tüm yetiştiricilere yeni tesislerinin hayırlı olmasını ve bereketli bir sezon geçirmelerini diledi.

Sariye TOPALOĞLU

Editör: TE Bilisim