Artvin’de Çoruh nehri üzerinde inşa edilerek yapımı tamamlanan Yusufeli Barajı ve HES’te 22 Kasım’da su tutma işleminin başlamasının ardından su seviyesi 74 metreye ulaştı.

Baraj havzasında biriken su miktarı 76 milyon metreküpü aşarken su seviyesi de 577 kotuna ulaştı.

Su tutma programına göre 580 kotuna gelindiğinde belli bir süre aynı kotta bekleme yapılacağından bu süre içerisinde baraj gölündeki su seviyesinin aynı kotta kalması için gelen su dipsavaklardan tahliye edilecek.

Temelden 275 metre gövde yüksekliği beton kemer baraj sınıfında Türkiye'nin birinci dünyanın 5. yüksek barajı olan Yusufeli Barajı'nda su tutma işleminin başlamasının ardından su seviyesi her geçen gün yükselirken, baraj gölü suları altında kalacak ilçe merkezi ve köylerin yeni yerleşim yerlerine taşınma sürecinde de sona gelindi.

Yusufeli yeni ilçe merkezi ve Yusufeli Barajını gezerek incelemelerde bulunan gazetecilerle bir araya gelen Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Yusufeli Barajı'nın dağların içine konumlandırılmış mühendislik harikası bir şaheser olduğunu söyledi.

Barajın çok zor bir coğrafyada, zorlu çalışma koşullarında inşa edildiğini anlatan Doruk, "Baraj gövdesi çok etkileyici ama daha da etkiyici olan orada oradaki inşaat organizasyonu, mühendislik teknikleri. Yusufeli Barajı bizim gurur duyduğumuz, Türkiye Yüzyılının alt yapı şaheseri bir eser." dedi.

Proje kapsamında bölgeye 34 milyar liralık bir yatırım yapıldığını kaydeden Vali Doruk, "Sadece baraj yapımıyla proje tamamlanmıyor. Yusufeli Barajı ve HES projesi, sadece baraj ve elektro mekanik tesislerinin inşaatı değil. Barajdan şehir merkezi dahil 19 köy etkileniyor. 19 köyün 7’sini farklı bir yerde yeniden inşa ettik. Kilometrelerce ulaşım ağı yeniden yapıldı. Köprüler viyadükler, tüneller yapıldı. Tabi birde ilçe merkezini taşıdık, yeni bir ilçe inşa ettik." dedi.

Yeni ilçe merkezinin eski ilçe merkezinin iki katı büyüklüğünde bir alana kurulduğunu anlatan Doruk,

"Yeni Yusufeli 150 hektar alana kuruldu. Eski ilçe 75 hektardı. Yeni ilçe merkezinin kurulduğu yerin dağlık ve kayalık olması nedeniyle burada ilçe kurmak zor oldu. Çok emek sarf edildi. Modern bir ilçe inşa edilerek vatandaşımıza ferah, geniş, güzel yaşam alanları oluşturuldu ve vatandaşlarımız burada yaşamaya başladı. Taşınma çok zor bir süreç olmasına rağmen neredeyse kusursuz, eksiksiz bir süreç geçirdik. İlk kamu kurumlarını, sonra okulları, sağlık kuruluşlarını taşıdık. Eş zamanlı olarak vatandaşımız da taşındı. İş yerleri taşındı. Şu anda konutlarda yüzde 100'e yakın vatandaşımız buraya taşındı. İş yerlerinin taşınmasında da yüzde 80'i bulduk. Zannediyorum bir, bir buçuk ay içinde artık eski ilçe merkezini konuşmayacağız. Şu anda sadece sanayiyi taşımadık. Aslında yeni ilçe merkezinde sanayimiz hazır. Burada hak sahibi olamayan vatandaşlarımız içinde yeni iş yerleri yapıyoruz. Onlarda bitince bütün sanayiyi aynı anda taşımız olacağız" diye konuştu.

Yusufeli halkının bu süreçte istisnai serzenişler dışında devlete ciddi anlamda destek verdiğini anlatan Vali Doruk, “Bu desteği hissettik. Cumhurbaşkanımızda ilçe için hiçbir şeyi sakınmadı. Buraya istisnai destekler verildi. Yusufeli Türkiye’nin en büyük iskan projesi. Bu durum nedeniyle devletin zirvesinden aşağıya doğru bir hassasiyet var. Aldığımız bu güçle de yeri gelince İnisiyatif aldık ve yeni Yusufeli’ni en güzel şekilde inşa ederek şekillendirdik" ifadelerine yer verdi.

Basın mensuplarına baraj yapımı süreci hakkında teknik bilgiler veren DSİ Yusufeli yeni yerleşim yerinden sorumlu şube müdürü Suat Köse, “Birinci bölgede 734, ikinci bölgede bin 310, üçüncü bölgede 564 konut yapıldı. Toplamda 2 bin 698 konut 324 dükkan yapıldı. 7 köyde ise 507 konut 10 tane dükkan yapıldı. 35 milyon metreküp kazı, 25 milyon metreküp dolgu, 16 adet batardo, 49 bin metre atıksu yağmur suyu hattı, 57 bin 300 metre içme sulama suyu hattı, 31 bin metre de parke döşemesi yapıldı.” ifadelerini kullandı.

Hatice Diler

Editör: TE Bilisim