Her yıl Eylül ayında Dünya Otomobilsiz Kentler Gününde gerçekleştirilen “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu” bu yıl 18 Eylül’de 2. Kez Artvin’de pedal çevirecek.

İlk kez 22 Eylül 2013’te İzmir‟in Konak Meydanı‟nda, ‟Dünya Otomobilsiz Kentler Günü‟kapsamında, Sema Gür öncülüğünde başlatılmış çevreci bir hareket olan “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu” Artvin’de bu yıl 18 Eylül’de 2. Kez gerçekleştirilecek. 

Bisiklet sürmenin özgürleştirdiğini hatırlamak ve şehirlerde daha fazla kadının bisikletli ulaşımı seçmesini özendirmek için kadınlar tarafından, kadınlar için gönüllülük esasında düzenlenen etkinlik; Ardanuç ilçesinde orta park mevkiinde toplanılarak, Cehennem Deresi kanyonuna kadar yavaş tempoda bisiklet sürülecek.

İlkinin 2019 yılı Eylül ayında gerçekleştirildiği Süslü Kadınlar Bisiklet Turunun kamuoyunda takdir topladığını belirten Süslü Kadınlar Bisiklet Grubu sözcüsü Leman Albayrak, bu etkinliğin yarış olmadığını, erkekler ve çocukların, turun yanında, arkasında bulunarak bisiklet sürebileceğini ifade ederek ilgilenen tüm Artvinlileri, bisiklet ve doğaseverleri etkinliğe davet etti.

Albayrak: “Nüfus artışıyla birlikte, trafikte artan araç sayısı, çevre kirliliği gibi sorunlara bir çözüm de bisiklet kullanımının artırılmasıdır. Bu tarz etkinliklerle hava kirliliği yerine çevreci ulaşım araçlarının kullanımını özendirmek istiyoruz.

Bisiklet sadece spor amaçlı kullanılmamalı. Bisiklet aynı zamanda bir ulaşım aracıdır. Yaşamın bir parçası olabilir. Eğer uygun bisiklet politikası olursa işe veya ulaşacağımız yere bisikletle gidebiliriz” dedi.

Ayla ALKAN

Editör: TE Bilisim