Sarp Sınır Kapısından yurtdışına geçmek için sıra bekleyen TIR’ların park sorunu Arhavi gündemini meşgul ediyordu. Konu ile ilgili Arhavi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Atıf Kesim’in Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu ile yaptığı görüşmelerin sonucunda  TIRlar için park alanı tahsis edildi.

Arhavi  jeopolitik konumu ve görece olarak diğer ilçelere nazaran daha geniş park alanlarına sahip olması sebebiyle TIR şoförleri tarafından yoğun şekilde kullanılıyor. İlçemiz esnafı da bu durumdan memnuniyet duyuyordu fakat  TIR şoförlerinden Arhavi Belediyesinin günlük 100 Türk Lirası işgal ücreti alması, TIR şoförlerinin diğer ilçelere yönlenmesine sebebiyet veriyordu.

Konuyla ilgili girişimlerde bulunan Arhavi Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılan açıklamada TIRlar için özel park alanı tahsis edilidiğini duyurdu.

Arhavi Ticaret ve Sanayi Odasından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “22.09.2022 Tarihinde İlçe esnafların yoğun talepleri doğrultusunda Arhavi Ticaret Odası Başkanı Atıf Kesim’in girişimleriyle; İlçe Kurumları ve Arhavi Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu, görüşerek ilçe esnafının ciddi sorunu olan tır parkı konusu masaya yatırıldı. Görüşme sonucunda ücretsiz olarak TIR parkı tahsis edildi. Araçların bir bölümü, hem heyelan riski ile karşı karşıya kalmayacak hem de tır şoförleri beslenme ve diğer ihtiyaçlarını sağlıklı karşılayacakları yerler oluşturulacak.

Evlerden Uzak Park Yeri Oluşturulacak

Özellikle vatandaşların da bu konuda yoğun şikayetleri söz konusu olan Gençlik merkezinin yanı kapalı kalmak şartıyla evlerden uzak olan yeni terminal bölgesi genişletilerek mevcut park kapasitesi artırılacak. Arhavi Ticaret ve Sanayi Odası olarak; Arhavi esnafı ve vatandaşı için büyük sorun olan TIR parkı konusunun çözüm önerileriyle ve özveriyle sonuca kavuşturulmasında emeği geçen Kurumlar ve Arhavi Belediye Başkanı  Vasfi Kurdoğlu’na teşekkür ederiz.”

Editör: TE Bilisim