Saadet Partisi Artvin İl Başkanı Gültekin Soydan, İktidarın "Türkiye Yüzyılı" projesinin bir hayal kırıklığı olduğunu belirterek "Dağ fare doğurdu" demekten kendilerini alamadıklarını söyledi.

İl Başkanı Gültekin Soydan yaptığı basın açıklamasında konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi:

“İKTİDAR, "Türkiye Yüzyılı" ismiyle bir proje ortaya koydu. Tabiatı ile hepimiz merak ettik. İnsanlığa faydalı, "orijinal" şeyler olacağını düşündük. Programın içeriğini görünce hayal kırıklığına uğradık. Çünkü anlatılanlar, son 20 senedir çeşitli vesilelerle seslendirdikleri şeylerdi. Yeniden ambalajlanıp Türkiye'ye sunulmaya çalışılıyordu.

İnsan, "Türkiye Yüzyılı" gibi büyük bir iddiayı duyunca yüksek beklentiler içine giriyor. Şimdiye kadar duymadığımız, dünyada yankı ve etki uyandıracak bir uygulama aklımıza geliyor. İçeriğini öğrendikten sonra, "Dağ fare doğurdu" demekten kendimizi alamadık. Türkiye ve insanlığa farklılık sunmayan; ismi mutantan, içi boş bir programın iddiası hamasetten ibaret!

Bu manzara, hükümetin yüksek proje ürünü söylemlerini bitirdiğini gösteriyor. Artık, kendisini anlatmakta, toplumun ilgisini çekmekte zorlanmaya başladı. Türkiye Yüzyılı sloganının bir orijinalitesinin olmayışı bunun örneği. Bu söylemin dünyada yankı uyandırmaması bir tarafa; organizasyonu Türkiye'de duyurmak için yapılan programda bile "birliktelik" oluşmadı. Özellikle muhalefete karşı rezerv kondu. Proje, AKP kadrolarını bile heyecanlandırmadı.

Hükümete hatırlatıyorum: Türkiye'nin, D-8'lerin dönem başkanlığını yaptığı yıllarda bile, konuyu kamuoyunun gündemine getirmemesini hiçbir zaman unutmuş değiliz. Şimdiyse, Türkiye Yüzyılı diyerek, ülkemizde bile kuşatıcılığı olmayan dar ve ufuksuz bir projeyi milletimizin önüne koydular. Erbakan Hoca'nın 15 Haziran 1997'de kuruluşunu başlattığı D-8'ler; Türkiye'nin öncülüğünde İslâm dünyası ile birlikte bütün dünyaya huzur ve barış getirmeyi amaçlamaktadır. Türkiye Yüzyılı ancak D-8'ler olabilir.

EN KIYMETLİ HEDİYE

ERBAKAN Hoca D-8'lerin kuruluşunda şunları söylemişti: "D-8'ler, 20. yüzyılın en önemli olaylarından birisi ve 20. yüzyılın 21. yüzyıla en kıymetli bir hediyesidir. Yine, D-8'lerin kurulması baştan beri hep harplerle ve çatışmalarla geçen 20. asrin sonunda aydınlığa açılan bir kapı gibidir." (D-8 Yeni Bir Dünya, Bülent Alan, Yörünge Yayınları, Sh. 15). D-8 oluşumunun hedefi İslâm Birliği'nin kurulmasıdır. Aynı inanç ve tarihe sahip 2 milyarlık bir topluluğun bir araya gelip bir blok oluşturma çalışmasıdır. Müslüman toplulukların diyalogu bir "seçenek" değil; "zorunluluk"tur. Dünyayı iyi okuyun! 205 ülke içinde, her ülkenin, dünyada "tek başına" varlığını sürdürebilmesi çok zor hale gelmiştir. ABD, Rusya, Çin için bile!.. Dünya "küçük bir köy" durumuna gelmiştir. Uzaklar "yakın" olmuş; dijitalalan dünyayı "bir tık" kadar yaklaştırmıştır. Dünyada bloklaşmalar hızlanmıştır. AB'nin ağabeyliğini yapan ABD, genişleme çalışmalarını sürdürmektedir. Zenginleri temsil eden G-20 ülkeleri güç gösterisi yapıyor. Rusya ve Çin Şanghay Örgütü'nü genişletmeye çalışıyorlar. Yalnızlaşan ülkeler Batı veya Doğu arasında ezilmekte veya sömürülmektedir. İslâm dünyası gelişmelere seyirci kalmamalı. Onların aydınları, okumuşları nerede? İslâm dünyası zengin kaynaklara sahiptir. Kimisinde petrol varken; diğerlerinde zengin tarım arazileri, genç nüfus, yeraltı kaynakları, teknoloji, sanayi, iyi yetişmiş insan gücü var. Bunları kendilerinin kullanmasının meyvelerini düşünebiliyor musunuz? Afrika kıtası Batılıların sömürge alanı durumunda!

YENİ BİR DÜNYA

ERBAKAN Hoca, ileri görüşlü bir liderdi. Dünyanın gidişatını doğru okuyordu. İslâm dünyasının konumunu çok iyi biliyordu. Türkiye'nin Selçuklu ve Osmanlı'dan gelen adil bir devlet yönetme geleneği vardı. Bin sene insanlığa öncü olmuş, gittiği yerlere adalet götürmüş, ilim ve irfanda dünyaya örnek olmuş şerefli bir geçmişe sahipti. Terk ettiği toprakların insanları, hâlâ Osmanlı'nın adaletini unutamıyorlar. Hazine üzerinde oturan İslâm dünyası ne zaman uyanarak tarihi misyonuna dönecek? Sadece dijital alan bile İslâm dünyasının birleşmesini zorunlu kılıyor. Dijital bilişime ulaşmak için ABD, Rusya veya Çin'in "arama motoru"na girmek zorundasınız! Batı ülkeleri hep ABD'nin Google'ını kullanıyor. 2 milyarlık İslâm âleminin neden bir "arama motoru" yok? Çünkü bu alan bir tek ülkenin gücünü aşan bir okyanus misali! Dijital alanda geç kalmamak için bile İslâm dünyasının "güç birliği" yapması zorunluluktur. Arama motorunu ellerinde bulunduranlar diğer ülkelerin kişisel bilgi ve devlet sırlarını kayıt altında tutuyorlar. Geleceğe, siber savaşlar damgasını vuracak. "Arama motoru" oluşturmak Türkiye'nin gündemine bile girmedi. Bu gerçekler dururken, hükümetin "Türkiye Yüzyılı" içeriğindeki sığlık ve lokalliğigörmekiçin D-8'lerin kuruluş ilkelerini karşılaştıralım: "1. Savaş değil; barış! 2. Çatışma değil; diyalog! 3. Çifte standart değil; adalet! 4. Üstünlük değil; eşitlik! 5. Sömürü değil; işbirliği! 6. Baskı ve tahakküm değil; insan hak ve hürriyetleri!"

CHP 3 ilçede 970 oy kaybedip 927 oy fark yedi CHP 3 ilçede 970 oy kaybedip 927 oy fark yedi

Ayla ALKAN

Editör: TE Bilisim