Ardahan Üniversitesi Öğrencileri, Şavşat’a gelerek huzurevini ziyaret etti. Öğrenciler, huzurevi sakinleri ile birlikte şarkılar söyledi.

Ardahan Üniversitesi, Sosyal Hizmet bölümü öğrencileri, Şavşat Naime İsmail Yılmaz Huzurevi’ni ziyaret etti. Şavşat Naime İsmail Yılmaz Huzurevi Müdürü Mehmet Oylum, üniversite öğrencilerine hem mesleki anlamda hemde huzurevi hakkında bilgiler verdi. 92 yaşında olan emekli öğretmen Osman Altun, üniversite öğrencilerine nasihatlerde bulundu. Öğrenciler, Huzurevini gezdikten sonra, saz ve gitar eşliğinde huzurevi sakinleri ile birlikte şarkılar söyledi.

Şavşat Naime İsmail Yılmaz Huzurevi Müdürü Mehmet Oylum, üniversite öğrencilerine hem mesleki anlamda hemde huzurevi hakkında bilgiler vererek “60 yaş ve üzeri kadın veya erkek yaşlılarımıza hizmet sunduğumuz kuruluşta bulunuyoruz. Huzurevi kısmı, kendi bakımını üstlenebilen yaşlıların hizmet aldığı yerdir. Bakım ve rehabilitasyon dediğimiz daha çok kendi ihtiyaçlarını göremeyen yaşlılarımıza hizmet verilen yerdir. 2012 yılında başlayan inşa çalışmaları, Naime İsmail Yılmaz çiftinin başlangıç desteği ile eski okul sahasını düzelterek Türkiye’nin ilk sokak tipi huzurevi olarak tasarlanmış ve 2016 yılında ilk yaşlısını kabul etmiştir.

Sokak tipi huzurevi olması, buranın doğa güzelliğinden tasarlanmış olması birçok müracaatçı dediğimiz kesimin tercih etmesi sebebi olmuştur. Türkiye’nin başka yerlerinde sokak tipi huzurevleri tasarlanmıştır ama henüz açılması tamamlanan kuruluş yoktur. Türkiye’de tek sokak tipi huzurevi olarak tam faaliyetli şekilde hizmet sunmaktayız. İl dışından nakiller olabiliyor, yaşlının mağduriyetini en kısa zamanda gidermek için o nakilleri eğer yerimiz varsa kabul etmek zorundasınız, bakanlığın talimatı dolayısıyla.

Kuruluşumuz, 52 kapasiteli olarak açılmıştır, 9 tane yaşam evi mevcuttur. 2005’te çıkan Çocuk Koruma Kanun’un ilk adımı atması ile birlikte bakanlık, sosyal çalışmacı yada sosyal hizmet uzmanı dediğimiz mesleki grubun sayılarının yetersiz olmasından dolayı ve başka gerekçelerden dolayı diğer meslek elemanlarında ‘Meslek Elemanı’ tanımına sokarak sosyal inceleme yapma yetkisi vermiştir. Sadece sosyal meslek uzmanı yerinde inceleme yapmamaktadır. Temel amacımız elimizde bulunan imkânlarla en üst noktada, en kısa sürede hizmeti sunmak ve tamamlamaktır” şeklinde konuştu.

Huzurevinde yaşayan 92 yaşında olan emekli öğretmen Osman Altun, nasihatlerde bulunarak öğrencilere, elinize geçen fırsatları iyi değerlendirmeleri gerektiğini vurgulayarak “Emekli eski bir öğretmen olarak, daima çalısınız, daima okuyunuz. Bakın 92 yaşındayım kitap okuyorum. Şimdi fırsatlar elinizdeyken en yüce şey fırsattır. Fırsatları kaçırmayın. Tam fırsatın eşiğindesiniz, fırsatları iyi değerlendirirseniz, iyi insan olursunuz” dedi.

Editör: TE Bilisim