Artvin Barosu 27’nci Olağan Kongresini gerçekleştirdi. Olağan Kongreye tek liste aday olarak katılan Av. Ayla Varan, kullanılan 68 oydan 64’ünü alarak yeniden başkan seçildi.

Divan Başkanlığını Av. Recep Akyürek, katip üyeliklerini Av. Elif Keskin ve Cansel Görkemli’nin yaptığı genel kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından gündem maddeleri görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi.

Genel Kurulda konuşma yapan Baro Başkanı Ayla Varan, Genel Kurulun Baroya faydalı olmasını temenni ederek, “10 Nisan 2021’de yaptığımız geçilmiş genel kurulda yapılan seçin neticesi Baro Başkanlığı görevi şahsım ve Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarıma tevdi edilmişti. Göreve başladığımız günden itibaren söz verdiğimiz gibi tüm meslektaşlarımızla eşit samimi mesafede,hiçkimseyiayrıştırmadan,hiçkimseyi ötekileştirmeden   sadece savunma mesleğinin onur ve haysiyetini korumak ve çalışmak noktasında bu Onurlu Görevi tüm Samimiyetimizle yerine getirmeye çalıştık.” dedi.

“Görev süremiz boyunca katılımcı,şeffaf,farklı kurum ve kuruluşlarla diyaloğa açık ve bu anlamda çözüm odaklı olmaya, Baromuzun kurumsal yapısını ilde güçlü kılmaya çalıştık.” diyen Varan, “Her koşulda ve her zaman her ortamda hukuk devletini, tarafsız ve bağımsız yargıyı savunduk. Yargıya yapılan müdahalelerin kimden geldiğine ya da daha da önemlisi kime karşı yapıldığına bakmaksızın karşısında olduk tüm hak ihlallerinin karşısında olduk. Hukuk devletinin olmazsa olmazının barolar ve savunma mesleği olduğunu hep dile getirdik bundan sonra da getirmeye devam edeceğiz. Avukatlık mesleğinin onur ve haysiyetini korumak bizim aslında hepimizin görevidir. Ancak sayısının her gün hızla arttığı artık takip etmekte dahi zorlandığımız hukuk fakültelerinden mezun olan genç meslektaşlarımızın ekonomik sıkıntılar nedeniyle canına kıydığı bir ülkede, belki de mesleği ifa etmek için belki de tek kaynağı olan CMK uygulamasının ne yazık ki hala sembolik rakamlarla ve emeğin sömürü anlamına gelen rakamlarla ifade edilmesi çok acıdır.

Editör: TE Bilisim