İstanbul’daki Bertalılar Dayanışma Derneğinde Mehmet Okur dönemi

Merkezi İstanbul Ümraniye’de bulunan Berta ve Civar Köyleri Dayanışma Derneği 11.Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirirken, mevcut başkan Ömer Tabak’ın rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı genel kurulda Başkanlığa Mehmet Okur getirildi.

Yeni Başkan Mehmet Okur, Berta ve civar köyleri temsil ettiklerini hatırlatarak gerek İstanbul’da gerekse de memleketleri Artvin’de çeşitli çalışmalara imza atarak derneğin amaç ve hedeflerini gerçekleştirmeyi sürdüreceklerini vurguladı.

İstanbul'daki Bertalılar 11. genel kurulunu gerçekleştirdiler. Ümraniye'deki derneğe ait binada binasında düzenlenen genel kurula katılım yoğundu. Mevcut başkan Ömer Tabak’ın rahatsızlığı nedeni ile genel kurulun açılışını ORÇEK genel sekreteri Mustafa Tabak yaparken katılımın sağlandığı gözlemlendikten sonra Divan teşekkülü için önerge verildi. Divan başkanlığı için STK’larin deneyimli ismi Maltepe Artvinliler Dernek başkanı, Marmara Karadenizliler Federasyonu Genel başkanı & Karadeniz Konfederasyonu Genel Sekreteri İsmail Akbulut, divan başkan yardımcılığı için Bursa Bertalılar Derneği’nde uzun yıllar başkanlık yapan Bursa Artvin Kafkas Federasyonu yönetici Ali Kiliçel, katip üyeliğine Ömer Ay oy birliği ile seçildi. Divan gündem gereği saygı duruşunda bulundurdu ve İstiklal Marşı’nın okutulmasını sağladı. Genel kurula katılan misafirler ve önemli isimler anons edildi. Genel Kurula Artvin Dernekler Federasyonu Genel Başkan Vekili İş insanı Akın Varan, Bursa Artvinliler Dernek Başkanı Ahmet Ay, İstanbul Artvin Konfederasyonu Genel Başkan yardımcısı Cafer Ay, Karadeniz konfederasyonu yüksek disiplin kurulu başkanı ve MARKAFED başkan vekili İş insanı, Elk. Yük. Mühendisi, ORÇEK danışma kurulu başkan vekili Sedat Mısır, Ümraniye Esnaf Odası Başkanı Mehmet Özdil, emekli müftü Süleyman Yeniçeri ve birçok Artvinli katıldı.

Genel kurulda göreve başkan olarak getirilen Başkan Mehmet Okur kendisine ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarına güvenerek kendilerini bu önemli göreve seçen tüm genel kurul üyelerine ve kendisinden önceki dönemlerde dernekte görev yapan tüm başkan ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti. Bu görevin bir bayrak yarışı olduğunu, İstanbul’da yaşayan Berta ve civar köylülerinin dayanışma ve birbirleriyle iletişim kurmaları noktasında hizmet görevi olduğunu belirtti. Kendilerinin derneğin amaç ve hedefleri doğrultusunda çalışmayı sürdüreceklerini belirten Mehmet Okur, Artvin ile İstanbul arasında bir köprü olmaya çalışacaklarını ifade etti.

Genel kurulu Divan Başkanı İsmail Akbulut’un kapanış konuşmasını gerçekleştirmesinin ardından son buldu.

Ayla ALKAN

Editör: TE Bilisim