Artvin’de bir işletme daha faaliyete başladı.

Açılışa Vali Yılmaz Doruk, AK Parti Milletvekili Erkan Balta, ARTSO Başkanı Seçkin Kurt, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşma yapan Vali Yılmaz Doruk, Vali üretimin önemine değinerek, “1 gram toprağın bile çok kıymetli olduğu günler yaşıyoruz dünyada gıda krizi başlıyor maalesef malumunuz üretim alanları ve pandemi ile gelen sorunlar dolayısıyla tarım her zamankinden daha da önemli olmaya başladı. Bu anlamda Ülkemiz yeni fırsatlar sunuyor çok büyük işler yaptık yerel tohumların geliştirilmesi gibi ülke olarak çok mesafeler kat ettik Artvin'de de bu çalışmaların olduğunu biliyorum. Toprağı yok denilen Artvin'in toprağının çok kıymetli olduğunu da biliyoruz gerçekten çok verimli değişiklik atmosferler iklimsel özellikler farklı ürünleri yetiştirmeye elverişli topraklarımız var ve toprağın değeri de çok verimli. Dolayısıyla bu manavı dolduran ürünlerin çok önemli bir kısmının mevsimsel olarak kendi yöremizden temin edeceğimiz günleri de görürüz ama bu manada bize öncülük etmelerine ve yol göstermelerini bekliyoruz. Sektör devlete aslında talep ederken fırsatları da önüne koyar biz de çalışır ve üretiriz bu manada Baharda fidecilikten başlayarak kar yağıncaya kadar ki süreçte Artvin'in her zerresinden özellikle dağlarda dökülüp toplanamayan kuruyan meyvelerimizden başlamak üzere faydalanmalıyız.Yöresel türler de bizim çalışmalarımız var. Artvin’in çayı, balı, zeytinyağı gibi bir takım çalışmalar yaptık bunu ortaya koyduk ama bu sebze anlamda da inşallah sizlerden öncülük bekliyoruz. Artvin deyince bir Antalya Mersin gibi olmasa bile çocukluğunda özlediği meyvelerin tadını buldukları yeri hayal eder insan” dedi.

Erkân Balta ise hayırlı olsun dileklerini ileterek, “Turgay Erdoğdu Artvin'de sebzenin tarımsal üretimde çok önemli işler görmüş birisidir. Artvin'de seracılığın gelişmesinde biliyorsunuz üretim yapmak imal etmek elbette ki başarılı olabilir ama onun devamının olabilmesi pazarın olmasına bağlı. Artvin'de seracılık başladı fakat üretilen ürünlerin pazara tüketiciye ulaşması yıllardır çok güzel bir köprü görevi gördü” diye konuştu.

Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Seçkin Kurt ise, “Yaklaşık bir haftadır hummalı bir çalışma var. Artvin halkına yakışan kalitede hizmeti ile temizliğiyle ve fiyatlarına da baktım az önce umarım yalnızca açılışa ait fiyatlar değildir bunlar. Devamlı olarak aynı fiyatlar Artvin halkına hem kaliteli hem taze ve en iyi şekilde hizmet edeceğinden eminim.Öncelikle sürdürülebilir olması münasebetiyle uzun yıllar bol kazançlı karlar elde edersiniz inşallah. Bunun dışında pandemiden ve pandeminin getirmiş olduğu ekonomik orta halli gidişattan inşallah sizlerin müteşebbisleri ile daha kaliteli Artvin'e yakışan Artvinliye yakışan en kaliteli hizmetleri ile hem il olarak hem ülke olarak daha güzel günlerde daha güzel ülkede yaşamak dileğiyle değerli misafirlerimize tekrar saygılarımı iletiyor hayırlı uğurlu olsun diyorum.” İfadelerini kullandı.

 

Haberin Galerisi : ‘Zifona Mini Hal’ açıldı.
Editör: TE Bilisim