Hopa Arma Kurtarma Derneği (HOPAK) ekibi Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen 7.7 şiddetindeki deprem nedeniyle afet bölgesine gitti.

4 kişilik HOPAK ekibi sabahın erken saatlerinde AFAD ile koordineli olarak Malatya’ya yola çıktı. HOPAK Derneği Başkanı Gökhan Bıyıklı ve ekibi deprem haberini alır almaz arama kurtarma için gerekli malzemeleri eksiksiz şekilde tamamlayarak afet bölgesine gitti.

Malatya’da AFAD’ın koordinesinde gerekli olan bölgelere gidecek olan ekip içerisinde yer alan HOPAK gönüllüsü Emin Üçüncü, “Hopa Arama Kurtarma ekibi olarak Malatya’ya gidiyoruz. Tam donanımlı bir şekilde ilerliyoruz. Yolda kar var hava şartları oldukça zorlu. AFAD bilgisi dahilinde onların talimatı ile yola çıktık. İHH ile oluşturduğumuz gurup var canlı konum paylaşıyoruz birbirimizle Malatya’da buluşacağız. Afet Koordinasyon Merkezi nereye yönlendirirse o tarafa doğru hareket edeceğiz. Koordinasyon merkezi aciliyeti olan bölgeleri belirlemiştir onların yönlendirmesi ile görev yerlerimize dağıtım yapılacak. Orada önceliğimiz insanlara dokunup can kurtarmak için yoğun çaba içerisinde olacağız. Allah hepimizin yardımcısı olsun” dedi.

Hatice Diler

Muhabir: TE Bilisim