2018 yılında kurulan Türk Biyoçeşitlilik Dergisi (Turk J Biod), Türkçe ve İngilizce dillerinde yayın yapan uluslararası bir dergidir. Artvin Çoruh Üniversitesi Ali Nihat Gökyiğit Botanik Bahçesi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından ULAKBİM iş birliği ile yılda iki kez elektronik ortamda yayımlanmaktadır. Ulusal ve uluslararası bilim insanları tarafından biyoçeşitlilik ile ilgili konular hakkında hazırlanan özgün araştırma makaleleri yayımlanmaktadır.

Basın Mensuplarından Vali Ünsal’a Ziyaret Basın Mensuplarından Vali Ünsal’a Ziyaret

Türk Biyoçeşitlilik Dergisi monograflar, floralar, faunalar, hem canlı hem de fosil gibi revizyonlar, evrimsel çalışmalar ve yeni taksonların tanımlanmasıyla büyük taksonomik çalışmaları tercih eden, sistematik botanik ve zoolojinin herhangi bir yönüyle ilgili yüksek kaliteli makalelerin hızlı bir şekilde yayımlanmasını sağlayan çift kör hakemli bir dergidir. Sistematik ve filogeni teorileri ve yöntemleri, taksonomik monograflar, botanik keşiflerin tarihi, revizyonlar ve incelemeler, kataloglar/kontrol listeleri, biyografiler ve bibliyografyalar, tanımlama kılavuzları, karakter analizi, filogenetik çalışmalar ve fitocoğrafya, filogenetik ilişkiler ve zoocoğrafik dağılım modelleri, taksonların tanımları, tiplendirme ve isimlendirmeleri dahil her türlü taksonomik makaleyi kapsamaktadır.

Derginin kapsamı içerisinde biyolojik çeşitlilik, tıbbi ve aromatik bitkiler, flora ve bitki örtüsü, tarım bilimi, bahçecilik, bitki ıslahı, bitki koruma, bitki moleküler biyolojisi ve biyoteknolojisi, genetikler, sistematikler ve taksonomi, koruma biyolojisi, biyocoğrafya, paleobotanik, ormancılık, böcek bilimi, zooloji, patoloji, ağaçlandırma, peyzaj mimarlığı, tüm bitki ve hayvan grupları ve akran organizmalar (algler, mantarlar ve likenler) bulunmaktadır.

AÇÜ

Editör: Haber Masası