Artvin Çoruh Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde yürütülen kayak kursları kapsamında kayak eğitmenliği yapan Artvin Çoruh Üniversitesi Öğretim Görevlisi Fikri Özkan, kentin kayak ile anılmaya başladığını ve kentte kayak sporu kültürünün büyük ölçüde oluştuğunu ifade etti. 
Özkan, Artvin Atabarı Kayak Merkezi’nin Türkiye’deki doğal suni karlama olmadan en erken sezonu açan ve en son kapatan illerden bir tanesi olduğunu vurguladı. 
 “Başardığım iki güzel şey var”

2024 Türkiye Offroad Şampiyonası'nda 1. Ayak Vezirköprü Yarışı Tamamlandı 2024 Türkiye Offroad Şampiyonası'nda 1. Ayak Vezirköprü Yarışı Tamamlandı

kayak sporu2
Aynı zamanda kentteki ilk yüzme kursu ve ilk kayak kursu eğitimini veren kişi olan Özkan, Artvin’deki amacının kayak sporunu ve kayak kültürünü geliştirmek olduğunu ve bunu başardığını kaydetti. Özkan, “Artık kayak kültürü başladı.” dedi. 
29 yıldır Artvin’de yaşayan ve burada başardığı iki güzel şey olduğunu ifade eden Özkan, şunları kaydetti:
“Biri yüzme kültürünü çocuklarda ve gençlerde belli seviyeye kadar getirdim. Şu an Artvin’de yüzme sorunu olan yok. Çocuklarda yüzme bilmiyorum diyen çok azdır. Benim başladığım yıllarda yüzme bilen yoktu. Kayak da öyle, 2009’da kayak sporu nedir bilen yoktu. Nadir olanlar hariç. Artvin’de zor şartlarda daha makineler, teleferikler kurulmadan pistte sırtımızda çocuk taşıyarak Gençlik ve Spor Merkezi adına kayak kursları açtık. Yıllarca bu böyle sürdü. 
Artvin’de son 13 yılda ben bunu başarı olarak sayıyorum. Kentte kayak kültürü yüzde 80’e ulaştı. Artık Artvin kayak sporuyla anılmaya başlıyor. Yarışmalar yapıldı orada benim kulüp adı altında yetiştirdiğim bir öğrencim Türkiye birincisi oldu ve Artvin’in tarihinde ilk defa 14 yaş grubunda çocuklarımızdan biri Türkiye şampiyonluğu elde etti. 13 yaşındaki çocuğumuz okullar arası yarışmalarda ikincilik elde etti.”

kayak sporu3

Editör: AYŞE ÖZDER