Artvin’de öğrencilerin zihinsel gelişimini destekleyen önemli bir organizasyon daha başarıyla tamamlandı.

Engelli Yurttaşların ÖTV Muafiyeti Tartışması
Engelli Yurttaşların ÖTV Muafiyeti Tartışması
İçeriği Görüntüle

Artvin’de düzenlenen Türkiye Akıl ve Zekâ Oyunları Turnuvası (TAZOF) İl Finali, yoğun katılım ve büyük bir heyecanla gerçekleştirildi.

Millî Eğitim Bakanlığı ile Tüm Akıl ve Zekâ Oyunları Federasyonu iş birliğinde bu yıl sekizincisi düzenlenen turnuva, öğrencilerin düşünme becerilerini geliştirmek, problem çözme yetilerini artırmak ve sosyal ilişkilerini güçlendirmek amacıyla organize edildi.

8Dc689E9 2C96 4532 9084 38E529F1A002

İl genelinde büyük ilgi gören turnuvaya, ilkokul ve ortaokul düzeyinden toplam 89 öğrenci katıldı. Artvin İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen il finaline, Artvin Vakıfbank İlköğretim Okulu ev sahipliği yaptı. Organizasyon, 30 hakem öğretmenin gözetiminde düzenlenirken, gün boyunca öğrencilerin kıyasıya mücadelesine sahne oldu.

Turnuva kapsamında ilkokul öğrencileri Abluka, Motif, Equilibro, Küre ve Pentago kategorilerinde yarışırken; ortaokul öğrencileri ise Pentago, Abluka, Küre, Kulami ve Mangala oyunlarında yeteneklerini sergiledi. Öğrenciler, centilmence mücadele ederek hem rekabetin hem de eğlencenin bir arada yaşandığı bir gün geçirdi.

Her kategoride ilk üçe giren öğrenciler gün sonunda belirlenirken, derece elde eden katılımcılar Türkiye genelinde düzenlenecek finallerde Artvin’i temsil etme hakkı kazandı.

Ab249758 B0Ad 44F2 864D 7Dadb395A097

Yetkililer, bu tür organizasyonların öğrencilerin bilişsel gelişimine büyük katkı sağladığını vurgulayarak; aynı zamanda yeni arkadaşlıklar kuracak, farklı bakış açılarıyla tanışacak ve en önemlisi öğrencilerin kendilerini keşfetmeleri açısından önemine dikkat çektiler. Stratejik düşünme, analitik beceri ve dikkat gelişimi açısından akıl ve zekâ oyunlarının önemine de değinildi.

Muhabir: Temel okur