Her mesleğin kendince bir takım özel çalışma koşullarına sahip olması beraberinde mesleki olarak bir takım problemlere yol açabilmektedir. Fizyoterapist Berkant Ketenci, öğretmenlerin yaşadığı mesleki problemler üzerine açıklamalarda bulundu.

Her öğretmenin aynı problemleri yaşayacak diye kesin bir sonuç olmadığını belirten Ketenci, “Mesleki şartlar ve çalışma koşulları göz önünde bulundurularak örnekler üzerinden yaşanabilecek olası problemlere ve bu problemlerin çözümlerine odaklanmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Öğretmenlerin branşlarına göre değişmekle beraber; bel problemleri, kalça problemleri, boyun ve sırt ağrıları, postür bozuklukları, omuz problemleri, varis gibi sorunlar daha çok göze çarptığını belirten Ketenci, “Sizleri okul yıllarınıza götürmek ve öğretmenlerinizin günlük rutinlerini düşünmenizi istiyorum. Okul dönemlerimiz son bahar, kış ve ilkbahar mevsimlerine denk geldiği için mevsim geçişleri ve soğuk havalar fiziki problemleri tetikleyen unsurlar arasında ilk sıralarda gelmektedir. Okula gidiş süreci, okul nöbetleri ve okuldan geliş süreci ele alındığında soğuğa maruz kalma neticesinde sıklıkla kas spazmları yaşanmaktadır.

Ketenci yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“Gün içerisinde, branşa göre değişmekle beraber, fazlaca ayakta vakit geçirmek durumunda kalan öğretmenlerimiz kalça problemleri, bel problemleri, varis gibi durumlarda sıkça karşılaşmaktadır. Oturma süresinin uzun olduğu branş öğretmenlerimizde ise boyun düzleşmesi ve sırt ağrıları daha çok göze çarpmaktadır. Ayrıca ayak bileği, diz, kalça, omuz, dirsek, el bileği gibi vücut bölümlerinde de ortopedik problemler ile karşılaşabilmekteyiz. Burada dikkatinizi çekmek istediğim konu stres ve soğuk maruziyeti gibi tüm öğretmenlerimizi etkileyen durumlar olduğu gibi branş farklılıklarına göre ortaya çıkan özel durumlarla da karşılaşmaktayız

Tüm bu durumlar için detaylı bir değerlendirmeyi takiben şikayetlere yönelik uygulanan manuel terapi teknikleri ve kişiye özgü planlanmış egzersiz programları ile problemleri çözmek mümkündür.

Probiyotik nedir? Neden önemlidir? Probiyotik nedir? Neden önemlidir?

Siz değerli öğretmenlerimizin uzun yıllar boyu sağlıkla yeni ve aydınlık nesiller yetiştirebilmeniz en büyük temennimizdir.

Detaylı bilgi ve değerlendirme için ofisimi ziyaret edebilirsiniz. Sağlıklı günler dilerim.”

Ali Eray ÇELİK

Editör: ALİ ERAY ÇELİK