Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen proje toplantısında, gençlerin sosyal uyumunu güçlendirmeye yönelik yürütülen çalışmalar ve önümüzdeki süreçte yapılacak faaliyetler ele alındı.

Proje kapsamında, farklı şehirlerden gelen gençlerin bir araya gelerek kaynaşması hedefleniyor.

Bu doğrultuda Muş ve Mersin illerinden öğrencilerin Artvin’e gelmesi planlanırken, Artvinli öğrenciler de proje sürecinde farklı illeri ziyaret ederek yeni deneyimler kazanacak. Özellikle Artvin ve Muş illerinin eşleştirilmesiyle, 10 haftalık programın sonunda karşılıklı il ziyaretleri gerçekleştirilerek gençlerin kültürel etkileşim kurmaları sağlanacak.

Toplam 10 hafta süren program boyunca katılımcı gençler; empati, etkili iletişim ve farklılıklara saygı gibi konularda sosyal uyum etkinliklerine katılıyor. Bunun yanı sıra basketbol ve oryantiring gibi spor dallarıyla hem fiziksel gelişimlerini destekliyor hem de takım ruhunu deneyimleme fırsatı buluyorlar.

Proje, yalnızca sportif başarıyı değil, aynı zamanda gençler arasında güçlü sosyal bağlar kurulmasını da amaçlıyor.

Artvin Belediyesinden Vaatler Ve Gerçekler
Artvin Belediyesinden Vaatler Ve Gerçekler
İçeriği Görüntüle

Programın ilerleyen aşamalarında şehirlerarası ziyaretler ve kamp organizasyonları düzenlenecek. Bu sayede gençler farklı kültürleri yakından tanıma, birlikte yaşama bilincini geliştirme ve yeni arkadaşlıklar kurma imkânı elde edecek.

Fc9A6B8A 15F6 49Cd 9Cfb C9A35524Fb92

Kara, “Çocuklarımız İçin Eşsiz Bir Tecrübe Olacak”

Artvin Gençlik ve Spor İl Müdürü Hasan Kara, proje kapsamında yaptığı açıklamada gençlerin önemli bir deneyim yaşayacağını vurguladı. Kara, “Proje kapsamında Muş ziyareti olacak. Muş’taki gençler de aynı şekilde ilimize gelecek. Gençlerimiz, refakatimiz eşliğinde farklı bir şehre giderek hayatları boyunca unutamayacakları bir tecrübe edinecekler. Bu süreç hem sportif hem de sosyal anlamda büyük katkılar sağlayacak. Yolculuk esnasında ve etkinliklerde birbirlerini daha iyi tanıyacaklar” ifadelerini kullandı.

Gençlerin taleplerine de önem verdiklerini belirten Kara, proje programında yer almamasına rağmen yüzme etkinliğinin de eklendiğini açıkladı. Gerekli izinlerin alınmasının ardından gençlerin ücretsiz olarak havuz etkinliğine katılacağını belirten Kara, “Gençlerimizin fikirlerini önemsiyoruz. Onların isteği doğrultusunda yüzme etkinliğini de programa dahil ettik. Tüm imkânlarımızı gençlerimizin gelişimi için seferber etmeye devam edeceğiz” dedi.

“Biz Bir Takımız” projesi, gençlerin hem fiziksel hem de sosyal açıdan gelişimlerini desteklerken, farklı şehirlerden gelen katılımcılar arasında güçlü bir dayanışma ve kardeşlik köprüsü kurmayı hedefliyor.

Projenin sonunda gerçekleştirilecek ziyaretler ve ortak etkinliklerle gençlerin edindiği kazanımların kalıcı hale gelmesi bekleniyor.

F9F385Ac 30Fb 444F 93F3 5Be1Fc6896F3

Muhabir: Temel okur