Aydemir, Artvin’in ilçe ilçe doğal gaza kavuşması için yoğun bir çaba yürütüldüğünü vurguladı.
Başkan Aydemir, Artvin’de hâlihazırda doğal gaz altyapısı tamamlanan ilçelerin bulunduğunu hatırlatarak, 2025 yılı içerisinde Arhavi ilçesinde de doğal gaz çalışmalarının başarıyla neticelendiğini ifade etti.
Arhavi’de şehrin büyük bir bölümünün doğal gaza kavuştuğunu belirten Aydemir, bu süreçte belediyenin ve belediye personelinin büyük bir özveriyle çalıştığını dile getirdi.
Arhavi Belediye Başkanı’nın sürece ciddi katkı sunduğunu özellikle vurgulayan Aydemir, “Şehrimizin doğal gaza kavuşması için iç hatların döşenmesi ve yapımında belediyemiz adeta bu projenin müellifi gibi çalıştı. Vatandaşlarımızın bu hizmete daha kolay ulaşabilmesi için tüm sorumluluğu üstlenen belediye başkanımızı ve ekibini gönülden tebrik ediyorum. Doğal gazın tüm Arhavi halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Hopa İçin Süreç Belediye ve Şirket İş Birliğine Bağlı
Aydemir, doğal gazın boru hattı ile taşınacağı Hopa ilçesinde ise sürecin artık ilgili doğal gaz firması ile Hopa Belediyesi’nin ortak iradesiyle ilerleyeceğini belirtti.
Bu noktada sorumluluğun açık olduğunu ifade eden Aydemir, “Biz üzerimize düşen tüm görevleri yerine getirdik. Boru hattının tamamlanması ve doğal gazın kullanıma açılması için gerekli çalışmaları yaptık. Bundan sonraki süreç, şirket ile belediyenin koordineli ve kararlı çalışmalarına bağlıdır. Bu iş birliği sağlandığı takdirde Hopalı hemşehrilerimiz de doğal gazı kısa sürede evlerinde kullanmaya başlayacaktır” şeklinde konuştu.
Borçka, Kemalpaşa ve Murgul İçin Özel Planlama
Borçka, Kemalpaşa ve Murgul ilçeleriyle ilgili de önemli bilgiler paylaşan Aydemir, bu ilçelerin Akmercan şirketiyle yapılan mevcut sözleşmede yer almadığını hatırlattı. Bu nedenle farklı bir model üzerinde çalıştıklarını ifade eden Aydemir, Artvin merkezde inşa edilen bir doğal gaz depolama ve dolum tesisi aracılığıyla söz konusu ilçelere doğalgaz taşınmasının planlandığını söyledi.
Bu süreçte çeşitli hukuki ve idari zorluklarla karşılaşıldığını belirten Aydemir, özellikle tesisin kurulacağı alanla ilgili hukuki sorumlulukların aşılması noktasında önemli adımlar atıldığını ifade etti. Bu aşamada AK Parti Artvin Milletvekili ve önceki dönem Bakanı Faruk Çelik’in büyük katkıları olduğunu vurgulayan Aydemir, “Sayın Bakanımız Faruk Çelik’in önderliği ve desteğiyle bu projenin hayata geçmesi için yoğun bir mücadele verdik. Neticede doğal gaz dolum tesisimiz fiziki olarak tamamlandı” dedi.
Tesis Faaliyete Geçmek İçin Gün Sayıyor
Aydemir, tesisin iç donanımına ilişkin de bilgi vererek, gümrük işlemleri tamamlanan makinelerin geçtiğimiz aylarda tesis içerisine yerleştirildiğini aktardı.
Son aşamada TSE işlemlerinin bulunduğunu belirten Aydemir, “İlgili kurumla iletişime geçildi. TSE süreçleri tamamlandıktan sonra tesis tam kapasiteyle faaliyete geçecek. Burada özellikle altını çizmek istiyorum; bu tesis yalnızca Borçka’ya değil, aynı zamanda Kemalpaşa ve Murgul ilçelerimize de hizmet edecek şekilde planlanmıştır” ifadelerini kullandı.
Tesisin faaliyete geçmesinin ardından ilgili firmalarla yatırım kararlarının alınması için görüşmelerin devam edeceğini söyleyen Aydemir, üç ilçenin de en kısa sürede doğal gaza kavuşması için çalışmaların sürdüğünü kaydetti.
“Verilen Sözlerin Arkasındayız”
Aydemir, AK Parti’nin verdiği sözleri bir bir yerine getirdiğini belirterek, 2023 seçimleri öncesinde hazırlanan vaatler kitapçığını hatırlattı.
Söz konusu kitapçıkta Artvin’in tüm ilçelerinin doğal gaza kavuşacağının açıkça yer aldığını dile getiren Aydemir, “Başka hiçbir kaynağa bakmaya gerek yok. 2023 vaatler kitapçığında ne söz verdiysek bugün bir bir hayata geçiriyoruz. Milletvekilimiz ve Bakanımız Faruk Çelik’in güçlü desteğiyle, üç ilçemizde de yatırım kararlarının alınacağına ve Artvin’in tamamını doğal gazla buluşturacağımıza inanıyoruz. Bu konuda kararlıyız ve verilen sözlerin sonuna kadar arkasındayız” diyerek açıklamasını tamamladı.




