Artvin İl Genel Meclisi’nin Eylül ayı toplantısında gündemin ilk maddesi olarak ele alınan ve Merkez ilçeye bağlı Vezirköy Köyü sınırlarında hayata geçirilmesi planlanan “Konut Alanı” projesi için çalışmalar başladı.
Proje kapsamında bölgede yeni bir yerleşim alanı oluşturulması hedefleniyor.

Projenin yatırımcısı Canberk Çeltikçioğlu, çalışmalara ilişkin yaptığı açıklamada, projenin yaklaşık 30 dönümlük bir alan üzerinde planlandığını belirterek, alanın 20 müstakil parselden oluştuğunu ifade etti.
Arsa büyüklüklerinin 500, 1000 ve 2.500 metrekare olduğunu belirten Çeltikçioğlu, farklı büyüklüklerde parsellerin hem konut yapmak isteyenlere hem de yatırım amaçlı arsa almak isteyenlere hitap ettiğini söyledi.

Vezirköy’de Modern Yerleşim İçin İlk Adım-2

Çeltikçioğlu, parsellerin tamamının yola cepheli olacak şekilde planlandığını vurgulayarak, bu durumun hem ulaşım hem de yerleşim açısından önemli bir avantaj sağlayacağını söyledi.
Proje kapsamında imar planına uygun şekilde yol düzenlemelerinin tamamlandığını belirten Çeltikçioğlu, “Hazırladığımız proje çerçevesinde imar yollarını tamamladık. Parsellerin planlamasını modern yerleşim anlayışına uygun şekilde yaptık. Alt yapı çalışmalarına başladık ve isteğe bağlı konut projelerinin yapım süreci devam ederken, dileyen vatandaşlar için boş arsa satışı da başladı.” dedi.

Vezirköy’de Modern Yerleşim İçin İlk Adım-3
Yeni konut alanının, Artvinin merkez köylerinden olan Vezirköy köyünde alternatif konut ihtiyacına katkı sağlamasının hedeflendiğini dile getiren Çeltikçioğlu, projenin tamamlanmasıyla birlikte bölgenin planlı bir yerleşim alanı haline geleceğini belirtti.
Çeltikçioğlu, proje kapsamındaki çalışmaların aşamalı şekilde sürdürüleceğini, çalışmaların tamamlanmasının ardından bölgede modern ve düzenli bir konut alanının ortaya çıkacağını ifade etti.

Ramazan Sofrasında Anne Şefkati
Ramazan Sofrasında Anne Şefkati
İçeriği Görüntüle

Vezirköy’de Modern Yerleşim İçin İlk Adım-4

Muhabir: Ayşe ÖZDER