Konuşmasına kendisini tanıtarak başlayan Topçuoğlu, Artvin’de doğup büyüdüğünü, eğitim hayatını burada tamamladıktan sonra Ahmet Yesevi Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Mühendislik Fakültesi’nden mezun olduğunu söyledi.

İş hayatına henüz üniversitenin son sınıfındayken hocasının sunduğu iş teklifiyle adım attığını belirten Topçuoğlu, Avrupa Birliği uzmanı olarak görev yaptığı yıllarda yoğun çalışma temposu ve büyük sorumluluklar üstlendiğini ifade etti.

İlk kızının doğumuyla birlikte bu görevine veda ettiğini dile getiren Topçuoğlu, ikinci kızının dünyaya gelmesinin ardından eşiyle birlikte 2015 yılında Artvin OSGB’yi kurduklarını anlattı.

Yaklaşık 65 kişiye istihdam sağlayan başarılı bir işletme haline gelene kadar büyük emek verdiklerini söyleyen Topçuoğlu, başarıya giden yolun hiçbir zaman kolay olmadığını şu sözlerle dile getirdi: “Bugün burada gönül rahatlığıyla şunu söyleyebilirim; zirve bir sonuçtur, asıl başarı çıkılan yolculuktur.”

“Hayat Bana ‘Dur ve Soluklan’ Dedi”

Konuşmasının en duygusal bölümünde ise yaşamını değiştiren hastalığını anlatan Topçuoğlu, 2019 yılında rutin bir sağlık kontrolünde kanser olduğunu öğrendiğini söyledi.

Başarılarla dolu görünen hayatının bir anda bambaşka bir yöne evrildiğini belirten Topçuoğlu, yaşadığı sürecin kendisine hayata farklı bir pencereden bakmayı öğrettiğini ifade etti.

“Başarı alkışlardan çok görünmeyen fedakârlıkların eseridir” diyen Topçuoğlu, özellikle iş insanlarının omuzlarında büyük sorumluluklar taşıdığına dikkat çekerek şunları söyledi: “Kendi işinin patronu olmak, bir kuruma liderlik etmek dışarıdan göründüğü kadar kolay değildir. Her liderliğin ağır sorumlulukları, uykusuz geceleri ve vazgeçmek istediğiniz anları vardır. Ama pes etmediğiniz sürece her zorluk sizi biraz daha güçlendirir.”

İş güvenliği sektörünün büyük sorumluluk gerektiren alanlardan biri olduğunu ifade eden Topçuoğlu, yaşanabilecek iş kazalarının sadece hukuki değil, vicdani yükünün de çok ağır olduğuna vurgu yaptı.

İnsanların en büyük yanılgısının kusursuz olmaya çalışmak olduğunu belirten Topçuoğlu, salondakilere şu anlamlı mesajı verdi: “İnsanın kendine yaptığı en büyük haksızlıklardan biri kusursuz olmaya çalışmasıdır. Kusursuz olan yalnızca Allah’tır. Bizler hatalarımızla, eksiklerimizle insanız. Sonuçlardan değil; iyi niyetimizden, gayretimizden ve mücadelemizden sorumluyuz.”

Gazze Örneğiyle Salonu Derinden Etkiledi

Konuşmasının ilerleyen bölümünde hayatın belirsizlikleri karşısında Allah’a güvenmenin önemine değinen Topçuoğlu, dinleyicilere dikkat çekici sorular yöneltti.

Arhavi’de 13 Okula Doğal Gaz Müjdesi
Arhavi’de 13 Okula Doğal Gaz Müjdesi
İçeriği Görüntüle

“Uçağa bindiğimizde pilotu tanımıyoruz, taksiye bindiğimizde şoförü tanımıyoruz ama yolculuk yapmaktan vazgeçmiyoruz. O halde dünümüzün, bugünümüzün ve yarınlarımızın sahibi olan Allah’a güvenmekte neden zorlanıyoruz?” sözleri salonda uzun süre alkış aldı.

Gazze’de yaşanan insanlık dramına da değinen Topçuoğlu, tüm zorluklara rağmen yüzlerinden tebessümü eksik etmeyen çocukları örnek göstererek, insanların sahip olduklarının kıymetini bilmesi gerektiğini söyledi.

“Hayatın Bizden Götürdüklerine Değil, Kattıklarına Bakalım”

Katılımcılara umut dolu mesajlar veren Topçuoğlu, herkesin hayallerine inanması gerektiğini belirterek şunları kaydetti: “Bugün buradan ayrılırken kendimize bir söz verelim. Sanki çok güzel bir haber almışız gibi gülümseyelim. Hayallerimizi gerçekleşmiş gibi zihnimizde yaşayalım. İyi şeylerin olacağına yürekten inanalım. Çünkü enerji bir mıknatıs gibidir. İyi şeyler olacağına inanan insanlar çoğu zaman haklı çıkarlar.”

Hayatın iniş ve çıkışlarla dolu olduğunu ifade eden Topçuoğlu, sözlerini şu anlamlı cümleyle sürdürdü: “Eğer güneş batıp gece olmasaydı, yıldızlar hiçbir zaman gökyüzünü aydınlatamazdı.”

Konuşmasını Rus yazar Dostoyevski’nin çok sevdiği bir sözüyle tamamlayan Nisa Topçuoğlu, salondakilere şu mesajla veda etti: “Bana yetmiş satır hakaret ettiler; beni rahatsız eden tek şey yazım hatalarıydı.”

Topçuoğlu, konuşmasını “Hayatın bizden götürdüklerine değil, bize kattıklarına odaklanabildiğimiz güzel günler diliyorum.” sözleriyle tamamladı.

Samimi anlatımı, yaşam mücadelesini içtenlikle paylaşması ve umut veren mesajlarıyla Nisa Topçuoğlu’nun konuşması, “Zirvede Kadın Var” programına katılanlar tarafından uzun süre alkışlandı.

Programın en etkileyici anlarından biri olarak hafızalara kazınan konuşma, başarıya giden yolun yalnızca zirveye ulaşmak değil; yaşanan tüm zorluklara rağmen mücadeleden vazgeçmemek olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Muhabir: Ayşe ÖZDER