Hopa’da Göz Gözü Görmüyor Hopa’da Göz Gözü Görmüyor

Hopa Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde açılan güreş kursunda eğitim alan 10 kız öğrenci Türkiye genelinde yapılan müsabakalarda mindere çıkmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Kız öğrencilerinin azimli olduğunu kaydeden güreş antrenörü Tuncay Dayanç, hedeflerinin Artvin’i ulusal ve uluslararası müsabakalarda temsil etmek olduğunu söyledi.

2024 Türkiye şampiyonasına hazırlanıyorlar

Haftanın 6 günü antrenman yaptıklarını aktaran Dayanç, Gündemartvin.com muhabirine yaptığı açıklamada, “Günde 3 saat grup antrenmanlarımız var. Haftanın 3 günü kuvvet antrenmanı yapıyoruz. Kondisyon ve hıza dayalı idmanlar yapıyoruz. Kızlarımız çok istekli ve azimli. Her biri hem ülkemizi hem de Artvin’i uluslararası müsabakalarda temsil etmek için can atıyor” dedi.

2024 Türkiye şampiyonasına hazırlanıyorlar (2)

Güreş sporcusu 11 yaşındaki Azra Çepni, yaptığı açıklamada, “Hocamızla birlikte haftanın 6 günü spor yapıyoruz, antrenmana gidiyoruz. Hocamın sözünden çıkmamaya özen gösteriyorum. Henüz herhangi bir müsabakaya çıkmadım ama önümüzdeki yıl yapılacak olan Türkiye şampiyonalarına hazırlanıyorum.” diye konuştu.

2024 Türkiye şampiyonasına hazırlanıyorlar (1)

Güreşi çok sevdiğini aktaran 11 yaşındaki güreş sporcusu Irmak Delimehmet, “Güreş sadece erkek sporu değildir. Çok güzel başarılar elde edeceğimize inanıyoruz. Hedefimiz Artvin’i en iyi şekilde temsil etmek. Türkiye şampiyonluğunun yanı sıra Avrupa şampiyonlukları da elde edip bayrağımızı dalgalandırmak istiyoruz. Bizi bu hedefle yetiştiren hocamıza da çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Hikmet BAŞAR

Editör: Haber Masası