Borçka’nın yüksek kesimlerinde bulutların görsel şöleni görenleri kendine hayran bırakıyor. Zirvelerden bakıldığında deniz görüntüsü oluşturan bulutlar muhteşem görüntüler oluşturuyor.

Yaylalarda havanın açması ile birlikte yüksek kesimlerde bulut denizi manzaralarının oluşmasına neden oldu.

Rakımı İki bin 450 metrenin yüksekliğindeki bölge yaylalarının altında kalan bulutlu hava komşu yaylalarda eşsiz manzaralar sunuyor.

Bu parka ne zaman bakım yapılacak? Bu parka ne zaman bakım yapılacak?

“Sis buranın güzelliği”

Bulut Denizi (1)

Adagül köyü sakinlerinden İrem Turgut, doyumsuz bir manzara olduğunu belirterek “ Hayatım boyunca belki bir daha böyle güzel bir manzarayı yakalayabilir miyim bilmiyorum. İnanılmaz güzel. Kelimelerle kesinlikle ifade edemeyeceğim güzellikte. Ne zaman gelsem ayrı bir havası ve bulut deniziyle insana güzel şeyler hissettiriyor.” İfadelerini kullandı.

“Her zorluğun bir güzelliği var”

Bulut Denizi (5)

Ankara’dan memleketi Borçka’ya gelen Bahar Özder ise “bulut denizini” izlediğini kaydederek, “ Hava çok güzel insan buraya her zaman gelmek istiyor. Gelince buraya aşık oluyorum. Böyle bir manzara bulunmaz sanırım. Yolları biraz zorlu olsa da her zorluğun bir güzelliği var. Adagül yaylası da o güzelliklerden biri” dedi.

Karadeniz’de her mevsim ayrı güzel”

Bulut Denizi (7)

İstanbul’dan memleketine tatile gelen Miray Turgut, bulut denizini izlemek için yaylaya çıktığını ifade ederek, “ Karadeniz’de her mevsim ayrı güzel. Bu güzelliği, bu bulut denizini Karadeniz dışında başka bir yerde görmek imkânsızdı. Karadeniz bambaşka bir doğaya sahip olduğunu burada bile gösteriyor. Özellikle Artvin bölgesi tam olarak doğa cenneti. Böyle manzaraları görmek için turistler büyük meblağlarda paralar ödüyorlar ama Artvin de böyle yerler oldukça fazla. Her yeri ayrı bir güzel.” İfadelerini kullandı.

Ayşe ÖZDER

Editör: Editör Masası