Murgul’da 30 yıldır çay ocağı işleten Hasan Özturna, mesleğini devam ettirmenin en önemli noktasının istikrar olduğunu söyledi.

Her sabah 4’de uyanıp çay ocağını açmaya hazırlandığını kaydeden Özturna, gençlere de erken uyanmayı ve çok çalışmayı tavsiye ediyor.

Özturna, mesleğin zorluklarından bahsederek tavsiyelerde bulundu. Özturna,” Sıkıntı var ama ben diyorum istikrardan yanayım. Ben sabah 4 de kalkarım işimin başına gelirim. Çalıştığım müddetçe ben memnunum hayatımdan. Nasıl memnundur derseniz maaşım 3 bin 500 lira bu parayla geçinecek halimiz yok tabi ama çalıştığım sürece benim için iyi. Murgul’da 6-7 tane çay ocağı var. Ben bu şekilde hayatımı idame ettiriyorum ve ben buradan emekli oldum ama yetinmeyi bildim. Hayvancılık ya da 3-4 işi birden yaptım ben. Gençlere önerim çok çalışmaları gerekiyor. Gençlerimiz şuanda çalışmak istemiyorlar. Bedava geçinmeyi seviyoruz biz toplum olarak” dedi.

Murgul’da yapılması gerekenleri değerlendiren Özturna, “60 yaşındayım ben. Önceki Murgul’a baktığım zaman üzülüyorum. Murgul Karadeniz Bakır işletmeleri varken Murgul’u altın ile kaplamamız gerekirdi. Siyasi anlamda Murgul’a hiçbir şey verilmedi bunu belediye olarak demiyorum. Daha güzel olması gerekiyor Murgul’un benim Murgul’um buna layık. Türkiye’yi iki vilayet besliyor biri Artvin diğeri Zonguldak. Zonguldak’ta kömür çıkar Murgul’da maden çıkar. İki tarafa da bakıyorum ve üzülüyorum. İlçede ilk önce yapılması gereken üniversite. Üniversite ve turizm şart. Alt yapısı ile birlikte mutlaka gelmesi gerekir. Bizim de var burada Karagöl’ümüz var ama öyle duruyor araba çıkmıyor. İmkânlarda var burada büyük şirketlerimiz de var. Siyasi anlamda bakmıyorum ben Murgullu olarak bu ilçenin ileriye gitmesini isteyen kişilerden biriyim” diye konuştu.

Sariye TOPALOĞLU

 

Editör: TE Bilisim