Topaloğlu, 586 Sayılı VUK Tebliği ile Türk vergi sisteminin ciddi bir yara aldığını ifade ederek, kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında kurulan KURGAN ve VEDAS başta olmak üzere birçok sistemin, yapılan yatırımların ve uygulanan sıkı maliye politikalarının anlamsız hale geldiğini söyledi.
Açıklamasında mükellef yüküne de dikkat çeken Topaloğlu, yaklaşık 350 bin mükellefin her ay milyonlarca beyanname vereceğini vurgulayarak bu sürecin bilgisiz, deneyimsiz ve uzman olmayan odalara bırakılamayacağını dile getirdi.
Topaloğlu, söz konusu tebliğin mevcut haliyle uygulamaya geçmemesi gerektiğini belirterek, “586 Sayılı VUK Tebliği uygulamaya geçmeden kaldırılmalıdır” çağrısında bulundu.
“586 Sayılı VUK Tebliği Kaldırılmalıdır”
SMMMO Artvin İl Başkanı Suat Topaloğlu, 586 Sayılı Vergi Usul Kanunu (VUK) Tebliği’ne ilişkin yaptığı açıklamada söz konusu düzenlemenin Türk vergi sisteminde telafisi mümkün olmayan bir yara aldığını belirtti
Bunlar da ilginizi çekebilir