Bayraktutan, 8 Aralık 2024 tarihinde Artvin’in Arhavi ilçesinde Kıyıcık Tüneli çıkışında meydana gelen heyelan felaketini hatırlatarak olayda Giresun’un Bulancak ilçesinden dört gencin hayatını kaybettiğini belirtti. Hayatını kaybeden gençlerin isimlerini Murat Turhan, Nuri Apaydın, Aykut Tiryaki ve Aydın Görkem Özdemir olarak sıralayan Bayraktutan, “Olayın üzerinden yirmi aya yakın bir süre geçmiş olmasına rağmen 2024/920 sayılı soruşturma dosyasıyla Arhavi Cumhuriyet Savcılığı henüz davayı açmamıştır. Yirmi aydır dava açmayan Arhavi Cumhuriyet Savcılığı bu dosyada ne yapıyor, merak ediyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisinden bunu soruyorum” dedi.

Bayraktutan konuşmasında ayrıca, 31 Aralık 2025 tarihinde Artvin’in Ardanuç ilçesine bağlı Zekeriyaköy’de meydana gelen çığ felaketine de değindi. Felakette kar altında kalan Bülent Gezer isimli vatandaşın cenazesine beş aydır ulaşılamadığını belirten Bayraktutan, duruma tepki gösterdi.

Savunma hakkı yapay zekaya devredilemez!
Savunma hakkı yapay zekaya devredilemez!
İçeriği Görüntüle

Bayraktutan, “Türkiye Büyük Millet Meclisinin değerli üyeleri, beş aydır kar altında olan bir cenaze ne yazık ki 2026 Türkiye'sinde kardan çıkartılmamaktadır. Bunu Türkiye Büyük Millet Meclisinden bir kere daha haykırıyorum” dedi.

Muhabir: Ümran KARA