Basın özgürlüğüne yönelik baskılara tepki gösterilen açıklamada, “Basın demokrasidir, basın susarsa Cumhuriyet susar” denildi.
Türkiye genelinde gazeteciler ve meslek örgütlerinin çağrısıyla düzenlenen eş zamanlı eylemler kapsamında, Artvin ve Ardahan sınırındaki Çam Geçidi’nde basın açıklaması yapıldı. İki ilin gazetecilerinin bir araya geldiği açıklamaya, sivil toplum kuruluşları ile siyasi parti temsilcileri de destek verdi.
Açıklamada konuşan ANKA Haber Ajansı Artvin Temsilcisi gazeteci Uğur İstanbullu, basının toplumun sesini duyurmadaki rolüne dikkat çekerek gazetecilere yönelik gözaltı ve tutuklamalara tepki gösterdi.
Basın özgürlüğünün yalnızca gazetecileri değil, toplumun farklı kesimlerinin sesini duyurabilmesini de ilgilendirdiğini belirten İstanbullu, “Bugün basın olmasa buradaki açıklamayı da ne yazık ki yukarıdakiler görmeyecek. Basın olmasa Ardahanlı, Artvinli emeklinin sesi de duyulmayacak. Basın olmasa Artvinli ve Ardahanlı esnafın sesi duyulmayacak” dedi.
Gazetecilere yönelik baskılara ve medya kuruluşlarına kayyum atanmasına da değinen İstanbullu, haberleri nedeniyle tutuklandığını belirttiği gazeteciler Murat Ağırel ve İsmail Arı’yı örnek gösterdi. Halk TV’ye kayyum atanmasına da tepki gösteren İstanbullu, basın özgürlüğünün demokrasi açısından taşıdığı önemi vurguladı.
İstanbullu, açıklamasını “Basın demokrasidir, basın susarsa Cumhuriyet susar. Bu yüzden bu mücadele çok önemlidir. Gazetecilik suç değildir” sözleriyle tamamladı.

Uluslararası Öğrencilerle Kahvaltıda Buluştu
Uluslararası Öğrencilerle Kahvaltıda Buluştu
İçeriği Görüntüle

299E0F16 C423 4B6D 9De3 C188C990121B

Muhabir: İlknur Aylin YILMAZ