Projeden yararlanacak yetiştiricilere 15 gebe etçi ırk dişi ve 1 damızlık erkek olmak üzere toplam 16 hayvan verilecek. Başvurular için son tarih 13 Kasım olarak açıklandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Bir Sürü Olsun” Projesi ile hayvancılığın geliştirilmesi, damızlık hayvan varlığının artırılması ve küçük ölçekli aile işletmelerinin desteklenmesi amaçlanıyor. Proje kapsamında Artvin’deki yetiştiriciler için de başvuru süreci başladı.

Artvin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruya göre, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından temin edilecek gebe etçi ırk hayvanlar, belirlenen başvuru şartlarını taşıyan yetiştiricilere tahsis edilecek.

4 Kasım itibarıyla başlayan başvurular 13 Kasım tarihine kadar devam edecek. Projeden yararlanmak isteyen yetiştiriciler, işletmelerinin bulunduğu yerdeki İl veya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine dilekçeyle başvurabilecek. Müracaatlar yetiştiricinin kendisi veya noter onaylı vekili aracılığıyla yapılabilecek.

Yetiştiricilere 16 Hayvan Verilecek

Proje kapsamında oluşturulacak her hayvan grubu, 15 gebe etçi ırk dişi ve 1 damızlık erkek olmak üzere toplam 16 hayvandan oluşacak. Başvuru sahipleri en az 1, en fazla 3 grup için talepte bulunabilecek.

Tahsis sürecinde öncelik her hak sahibine bir grup verilmesine ayrılacak. İkinci ve üçüncü grup talepleri ise kontenjanda hayvan kalması durumunda değerlendirilecek.

Artvin’deki İşletmelere Ek Puan Avantajı

Proje kapsamında Artvinli yetiştiricilere yönelik ek puan uygulaması da bulunuyor. Artvin İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün duyurusuna göre, Artvin il sınırları içerisinde faaliyet gösteren işletmeler değerlendirme aşamasında ilave puanla desteklenecek. Böylece kentteki hayvancılık işletmelerinin projeden yararlanma sürecinde avantaj elde etmesi hedefleniyor.

Başvuru Şartları Açıklandı

Projeye başvuruda bulunacak yetiştiricilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve 18 yaşını doldurmuş gerçek kişi olması gerekiyor. Kamu çalışanları ve tüzel kişiler ise proje kapsamı dışında tutuluyor.

Başvuru için aranan diğer şartlar şöyle:

TÜRKVET sistemine kayıtlı işletmenin kapasitesinin en fazla 200 baş olması gerekiyor. İşletmenin en az 1 yıldır başvuru sahibinin adına kayıtlı bulunması şartı aranıyor. Her yetiştirici yalnızca bir işletmesi için başvuru yapabiliyor. Aynı haneden yalnızca bir kişinin başvurusu kabul ediliyor.

Her Hayvan İçin 3 Bin Tl Teminat Şartı

Projeye başvuru sırasında talep edilen her hayvan için 3 bin TL teminat yatırılması gerekiyor. Teminatın, başvuru sahibinin kendi adına ve talimatta belirtilen Et ve Süt Kurumu hesabına yatırılması şartı bulunuyor.

Başka kişiler tarafından başvuru sahibi adına yatırılan teminatlar geçerli kabul edilmeyecek. Asil listede yer alamayan yetiştiricilerin yatırdığı teminatlar ise kendilerine iade edilecek.

Artvinlilere Siren Uyarısı: Panik Yapmayın
Artvinlilere Siren Uyarısı: Panik Yapmayın
İçeriği Görüntüle

Artvin’de hayvancılık işletmelerinin damızlık varlığını artırmayı ve üretim kapasitesini güçlendirmeyi amaçlayan projeye katılmak isteyen yetiştiricilerin, 13 Kasım tarihine kadar başvurularını tamamlamaları gerekiyor.

Muhabir: Temel OKUR