Atabarı kayak merkezi yağan kar sonrası kayak severleri yeniden ağırlamaya başladı.

Uzun bir aradan sonra yağan kar kentte heyecanla karşılandı. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde seyretmesinden dolayı yeterince kar yağmaması mevcut karın erimesine ve pistin kayak yapmaya el verişsiz olmasına neden oldu.

Zorluk derecesine göre 2 pistten oluşan, 595 metre uzunluğunda telesiyej ve 159 metrelik teleski bulunan Atabarı kayak merkez, önceki gün yağan kar sonrası ziyaretçilerini yeniden ağırlamaya başladı.

Artvin merkezde de yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı sonrası Atabarı Kayak Merkezindeki kar kalınlığı 25 santimetreyi aştı.

Paralimpik Yüzücü Sevilay Öztürk, Avrupa Şampiyonu Oldu Paralimpik Yüzücü Sevilay Öztürk, Avrupa Şampiyonu Oldu

2009'da yaptırılan, il merkezine 18 kilometre mesafedeki Atabarı Kayak Merkezi, ladin, köknar ve çam ağaçları arasında kaliteli kar yapısıyla konuklarına yeniden muhteşem manzarada kayak imkanı sunmaya başladı.

Snowboard tutkunu ve eğitmeni Oktay Sarıkaya karın yağmasıyla birlikte özlediği kayak merkezine geldiğini söyledi.

Bu sezon karın yeterince yağmaması nedeniyle keyifli kayak yapamadığını ifade eden Sarıkaya, kar kalitesinin istenilen seviyeye ulaştığını belirtti.

Pistin bölge illere göre gayet güzel olduğunu kaydeden Sarıkaya, “Atabarı’nda kayak yapmanın keyfi çok başka. Doğa ile iç içeyiz. Buraya ulaşım da kolay. Pisti güzel ve yağan kar kristal denilen kar türü. Bu her yere yağmıyor ve kayağın kalitesini arttıran en önemli etken budur aslında. Gerçekten kayak yapmayı özlemiştim. Kayak ekibimiz var ben aynı zamanda snowboard eğitmenliği yapıyorum. Ekibimiz ile birlikte hafta sonunu burada geçireceğiz. Bunun yanında Instagram’da ‘Artvinsnowboardkayak’ hesabımız üzerinden de kayak merkezi hakkında bilgiler paylaşarak kayak severleri anlık bilgilendiriyoruz ve tanıtımını yapıyoruz. Kayak yapmayı bilmeyenler, öğrenmek isteyenler bize buradan ulaşabilir. Her türlü desteği de sağlarız” dedi.

Kayak merkezinde yürütülen eksiksiz çalışmalardan dolayı yetkililere teşekkür eden Sarıkaya, “Ayrıca gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne pisti hazır hale getirdikleri için teşekkür ediyorum. Sağlık ve jandarma arama kurtarma ekipleri herhangi olumsuz duruma karşı hazır bekliyor. Onlara da teşekkür etmek istiyorum. Türkiye’den ve dünyadan tüm kayak severleri bura davet ediyorum. Çeşitli yerlerde kaydım ama dediğim gibi burada kaymak ayrı bir lezzet veriyor. Artvin yazın yeşiliyle güzel kışın bu yeşil doğaya beyaz örtü serilince seyrine doyumsuz manzara ortaya çıkıyor.” diye konuştu.

Snowboard tutkunu Uğur Yapıcı ise Atabarı’na karın yakıştığını ve kayak yapmayı özlediğinivurgulayarak, “Meteorolojiden kar haberini dört gözle bekliyordum. Önceki gün kar uyarısı geldiğini görünce gerçekten heyecanlandım. Çünkü bu sezon tüm Türkiye’de yeterli kar yağmadı Artvin’de bundan nasibini aldı. Yılın ilk karı düştüğünde geldik ama pist istediğimiz seviyede değildi. Gece yağmaya başlayan kar ile istediğimiz kaliteye ulaştık. Umuyorum bu yağış devam eder. Çünkü biz nisan ayına kadar burada kayak keyfini sürüyorduk. Geç başladık sezona inşallah geç de kapatırız” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Artvin'de önceki gece saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle 11 köy yolu ulaşıma kapandı.Şavşat'ta 5, Borçka'da da Camili Havzasında bulunan 6 köye kar nedeniyle ulaşım sağlanamıyor.Özel idare ekipleri kapalı köy yollarının açılması için çalışma başlattı.Şavşat-Ardahan karayolu güzergahındaki Sahara geçidinde de etkili olan kar yağışı nedeniyle karayolları ekipleri ulaşımda aksama yaşanmaması için bölgede kar küreme ve tuzlama çalışması yürütüyor.

Hatice Diler

 

Editör: TE Bilisim