Elektrik dağıtım şirketi tarafından yapılan duyuruya göre, şebekenin daha güvenli ve kesintisiz hizmet verebilmesi amacıyla gerçekleştirilecek çalışmalar kapsamında 08.30 ile 16.00 saatleri arasında Hopa'nın Merkez Kuledibi Mahallesi sınırları içerisindeki bazı bölgelerde elektrik verilemeyecek.
Kesintiden etkilenecek noktalar; Şahin Tepesi Mevkii, Cumhuriyet Meydanı, İnönü Caddesi ve Kars Caddesi olarak açıklandı.
Yaklaşık 7 saat 30 dakika sürecek planlı kesinti boyunca vatandaşların elektrikle çalışan cihazlarını tedbir amacıyla prizden çekmeleri, özellikle elektronik cihazlarını olası voltaj dalgalanmalarına karşı korumaları öneriliyor.
Yetkililer, bakım çalışmalarının planlanan süreden önce tamamlanması halinde bölgeye yeniden enerji verilebileceğini belirtirken, çalışmaların güvenli bir şekilde yürütülebilmesi için vatandaşların gerekli hassasiyeti göstermesi istendi.
Hopa'da yaşayan vatandaşların kesinti saatlerini dikkate alarak günlük planlarını buna göre yapmaları tavsiye ediliyor. Özellikle iş yerleri, esnaf ve elektrikle çalışan cihazlara bağımlı işletmelerin gerekli önlemleri önceden almaları önem taşıyor.





