İl başkanlığında gerçekleştirilen buluşmada parti üyeleriyle görüşen Uğral ve Kavuncu’ya, İYİ Parti Kadın Kolları ve Gençlik Kolları tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.
Partililerle gerçekleştirilen buluşmanın ardından İYİ Parti Sözcüsü Buğra Kavuncu, basın mensuplarıyla bir araya gelerek Türkiye gündemi ve İYİ Parti’nin siyasi çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Kavuncu, siyasi partilerde insanların zaman içerisinde birbirini daha iyi tanıdığını belirterek, “İnsan yaşadıkça, sıkıntılarla, mücadelelerle, baskılarla karşılaştıkça insanı tanıyorsun. Yolculukta yol arkadaşını tanıyorsun” dedi.
İYİ Parti’nin iktidar ve belediye imkanlarından yoksun şekilde siyaset yaptığını ifade eden Kavuncu, parti içerisinde yaşanan ayrılıklara da değindi. Kavuncu, “Belki daha büzüldük, daha küçüldük ama daha çevik hale geldik” ifadelerini kullandı.

“Biz yolumuzdan hiç sapmadık”
İYİ Parti’nin kuruluşundan bu yana siyasi çizgisinde değişiklik olmadığını savunan Kavuncu, “7 yıl, 8 yıl önce partimiz kurulduğunda ne söylüyorsak bugün de aynı çizgideyiz” diye konuştu.
Siyaseti inandıkları değerleri iktidara taşımak için yaptıklarını belirten Kavuncu, Türkiye’nin mevcut siyasi atmosferinde mücadele etmenin sabır ve inanç gerektirdiğini söyledi.
“Türkiye’nin bize ihtiyacı var. Türkiye’nin İYİ Parti’ye ihtiyacı var. Türkiye’nin bu sese ihtiyacı var” diyen Kavuncu, bazı konularda siyasi hesap yapmadan duruş sergilediklerini ifade etti.
Cumhuriyet ve eşitlik vurgusu
Konuşmasında Cumhuriyet ve vatandaşların eşitliği konusuna da değinen Kavuncu, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının eşitliği ilkesinin korunması gerektiğini savundu.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyetin kuruluşundaki rolüne dikkat çeken Kavuncu, farklı etnik ve mezhepsel talepler üzerinden vatandaşların eşitliğinin bozulmasına karşı olduklarını belirtti.
Ekonomi ve fon soruşturmasını gündeme taşıdı
Kavuncu, son dönemde gündeme gelen fon soruşturmasına ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. İYİ Parti olarak daha önce konuyla ilgili soru ve araştırma önergeleri verdiklerini belirten Kavuncu, yaşanan gelişmelerin takip edilmesi gerektiğini söyledi.
Ekonomik sorunların vatandaşlar üzerindeki etkisine de değinen Kavuncu, emeklilerin yaşadığı geçim sıkıntılarını gündeme getirdi. Ankara’da yaşamına son veren emekli polis üzerinden ekonomik koşullara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kavuncu, vatandaşların yaşadığı sorunların görmezden gelinmemesi gerektiğini ifade etti.
Konuşmasının sonunda İYİ Parti’nin iktidar hedefini yineleyen Kavuncu, “İnşallah bir gün de bu iktidarı teslim alacağız” dedi.
Kavuncu, konuşmasını İYİ Parti mensuplarına teşekkür ederek ve siyasi mücadelelerinin devam edeceğini vurgulayarak tamamladı.





