Gümüşkaya yaptığı açıklamada, Artvin’e ayrılan 184 milyon 408 bin 898 TL’lik KÖYDES bütçesinden Kemalpaşa’ya yalnızca 5 milyon 879 bin TL pay verilmesinin kabul edilemez olduğunu ifade etti.
Kemalpaşa’nın yeni ilçe olmasına rağmen köylerde yol, içme suyu, sulama suyu, kanalizasyon, istinat duvarı ve altyapı sorunlarının devam ettiğini belirten Gümüşkaya, “Muhtarlarımızın defalarca dile getirdiği taleplere rağmen “ödenek yok” denilirken, Kemalpaşa’ya ayrılan bu yetersiz payın ne nüfusla ne de köy sayısıyla açıklanması mümkündür. Artan maliyetler ortadayken, birçok köyümüzde yol ve duvar sorunu devam ederken ayrılan bu kaynak ihtiyaçların çok gerisindedir” dedi.
Gümüşkaya, kaynakların siyasi tercihlere göre değil ihtiyaçlara göre dağıtılması gerektiğini vurgulayarak “Parke taşını biz verelim, işçiliği sizden olsun anlayışı hizmet üretmenin değil, plansızlığın ve yönetememenin göstergesidir. Köylerimiz hizmette eşitliği hak etmektedir. Halkın vergileriyle oluşan kaynaklar siyasi tercihlere göre değil, ihtiyaçlara göre dağıtılmalıdır” ifadelerine yer verdi.
“Tır parkı gelirleri Kemalpaşa’ya aktarılmalı”
Açıklamasında Kemalpaşa’daki tır trafiğine de değinen Gümüşkaya, tır trafiğinin oluşturduğu yoğunluk, çevresel yük ve tozun etkisini doğrudan Kemalpaşa halkının yaşadığını söyledi.
Gümüşkaya, “Buna rağmen tır parklarından elde edilen milyonlarca liralık gelirin ilçemize kazandırılmaması büyük bir duyarsızlıktır. Kemalpaşa’nın yükünü Kemalpaşa çekerken, bu gelirlerin başka ilçelere yönlendirilmesi kamu vicdanında haklı soru işaretleri oluşturmaktadır. Tır parklarından elde edilen gelirlerin adil bir şekilde Kemalpaşa’ya aktarılması en doğal hakkımızdır” dedi.
CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Gümüşkaya, partisinin iktidarında muhtarlarla birlikte çalışarak köylerin yol, su, kanalizasyon, istinat duvarı ve altyapı sorunlarını çözeceklerini belirterek hizmetlerin eşit dağıtıldığı bir düzen kuracaklarını kaydetti.




