90 milyon TL'yi aşan borç tablosu kongreyi karıştırdı. Özcan Çakmakoğlu adına açıklanan 46 milyon 424 bin 829 TL'lik emanet borç tartışma yarattı, geçmiş dönem borçları oy birliğiyle reddedildi.

Artvin Hopaspor’un olağanüstü genel kurulunda geçmiş dönem borçları tartışmaların odağına yerleşti.

Özellikle Özcan Çakmakoğlu adına kayıtlarda yer alan 46 milyon 424 bin 829 TL’lik emanet borç, kongrede sert tepkilere neden oldu. Üyeler, borcun gerekçesinin açıkça ortaya konulmasını isterken geçmiş dönem borçları yapılan oylamada oy birliğiyle reddedildi.

Artvin Hopaspor Kulübü’nün gerçekleştirdiği olağanüstü genel kurul, kulübün mali tablosuna ilişkin dikkat çeken tartışmalara sahne oldu. Kongrenin en önemli gündem maddesini ise kulübün geçmiş dönemlerden devreden borçları oluşturdu. Açıklanan rakamlar, Hopaspor’un mali yükünün boyutunu gözler önüne sererken özellikle 46 milyon TL’yi aşan emanet borç tartışmaların fitilini ateşledi.

Kongrede kulübün 30 Ekim 2026 tarihi itibarıyla güncel borç listesi üyelerle paylaşıldı. Açıklanan listede takım malzemelerinden futbolcu ödemelerine, esnaf borçlarından emanetlere kadar çok sayıda kalem yer aldı.

1Cbb9454 2119 4Aac Bccb Ba29Cbc8F7Ab

Borç Tablosu Dikkat Çekti

Kongrede paylaşılan güncel borç listesinde CLS Spor takım malzemeleri için 964 bin TL, Güngör Şenses'e 65 bin TL, 2026-2027 sezonunda alınan emanetler için 3 milyon 497 bin 741 TL, Beren Gıda'ya 63 bin 235 TL, Mehmet Et'e 49 bin 322 TL, Eza Medikal'e 111 bin 21 TL ve Feyza Eczanesi'ne 35 bin TL borç bulunduğu açıklandı.

Futbolcu peşinat ve maç başı ödemeleri kapsamında 9 milyon 437 bin 500 TL, Doğa Restoran'a 99 bin TL borç olduğu ifade edildi.

2025-2026 sezonuna ilişkin futbolcu maç başı ödemelerinin 9 milyon 278 bin 684 TL olduğu belirtilirken Atilla Metin'e 209 bin 733 TL, Cafer Aydın'a ise 1 milyon 107 bin TL borç bulunduğu aktarıldı.

Listenin en dikkat çeken kalemlerinden biri ise Özcan Çakmakoğlu adına bulunan 46 milyon 424 bin 829 TL'lik emanet borç oldu.

46 Milyon Tl'lik Borç Kongreyi Karıştırdı

Geçmiş dönem borçlarının görüşülmesi sırasında özellikle Özcan Çakmakoğlu adına kayıtlarda yer alan 46 milyon 424 bin 829 TL'lik borç, kongrenin en hararetli başlığı haline geldi.

Kongre üyeleri, söz konusu miktarın nasıl oluştuğunun, hangi harcamalar karşılığında kulüp kayıtlarına geçtiğinin ve hangi gerekçeyle borç olarak gösterildiğinin açık ve net şekilde ortaya konulması gerektiğini dile getirdi.

46 milyon TL'yi aşan borcun açıklığa kavuşturulmasını isteyen üyeler, bu borcun mevcut haliyle kabul edilmemesi gerektiğini savundu. Tartışmaların ardından geçmiş dönem borçları genel kurulda oylamaya sunuldu.

90 Milyon Tl'yi Aşan Mali Yük

Son Dakikada Gelen Galibiyet!
Son Dakikada Gelen Galibiyet!
İçeriği Görüntüle

Kongrede 2024-2025 dönemine ait borç toplamının 57 milyon 93 bin TL olduğu açıklanırken, kulübün SGK borcunun 25 milyon TL, vergi borcunun ise 10 milyon TL olduğu belirtildi.

Resmî kurumlara olan SGK ve vergi borçlarının da eklenmesiyle kulübün toplam mali yükünün 90 milyon TL'nin üzerine çıktığı ifade edildi.

Geçmiş Dönem Borçlarına Oy Birliğiyle Ret!

Olağanüstü genel kurulun en önemli kararı ise geçmiş dönem borçlarının oylanmasıyla alındı. Yapılan oylamada kulübün geçmiş dönem borçları üyelerin oy birliğiyle reddedildi.

Bu kararın ardından gözler Artvin Hopaspor yönetiminin nasıl bir yol izleyeceğine çevrildi. Özellikle 46 milyon 424 bin 829 TL'lik emanet borcun hukuki ve mali açıdan nasıl değerlendirileceği, kulübün geçmiş dönem hesaplarıyla ilgili bundan sonraki sürecin nasıl şekilleneceği merak konusu oldu.

Hopaspor'da kongrede ortaya çıkan tablo, kulübün yalnızca sportif başarıya değil, aynı zamanda ciddi bir mali ve idari sürece de odaklanması gerektiğini bir kez daha ortaya koydu.

Muhabir: Temel OKUR