TÜİK’in açıkladığı aylık yüzde 2,55, yıllık ise yüzde 32,87’lik enflasyon oranlarını “gerçeklerle uyuşmuyor” olarak değerlendiren vatandaşlar, fiyatların pazarda bambaşka olduğunu söyledi.
Kent merkezinde mikrofon uzattığımız Hasan Yaşar, açıklanan oranların pazarla örtüşmediğini belirterek, duruma rakamlarla tepki gösterdi. Artvin’de pazara alışverişe çıkan Hasan Yaşar, fiyatlara dikkat çekerek tepkisini dile getirdi:
“Buradaki fiyatları sor. Uzun kaç lira? Bak 100 lira. Onları izleyerek söyleyelim. Patates kaç lira? 40 lira. Doğru mu şimdi enflasyon? Benim adım Hasan Yaşar. Ben saklamam. Maydanozun bağını soralım. Kaç lira maydanozun bağı? 25 efendim. Maydanozun bağı 25. Pırasa kaç lira? 50 lira. Nasıl doğru oluyory şimdi bu? Leytin 300 TL. Aha enflasyon işte burada belli.”
“Doğru değil çünkü pahalılık var”
Pırnalı Köyü’nden emekli Zeki isimli vatandaş da açıklanan oranların gerçeği yansıtmadığını belirtti:
“Aylık 2,55, yıllık 32,87 diyorlar. Ama burada öyle bir görünüm yok artık. TÜİK açıklıyor ama doğru değil çünkü pahalılık var.”
“Pazarda rakamlar çok farklı”
Pazarda alışveriş yapan bir başka vatandaş da, “Bence doğru değil. Pazar öyle değil, enflasyon çok yüksek. Açıklanan rakam başka, gerçek başka,” sözleriyle tepkisini dile getirdi.
“Enflasyon yüzde 100 abi”
Fehmi Uzun isimli vatandaş ise enflasyonun açıklananın çok üzerinde olduğunu öne sürerek, “%100 abi enflasyon. Onu yanlış açıklamışlar. Pazardaki fiyat belli. Maaşları artırmamak için böyle söylüyorlar.” ifadelerini kullandı.
“Gelsinler, pazarı görsünler”
Pazara alışverişe gelen Sevinir Çorbacıoğlu ise, “Hiç doğru değil. Kafalarına göre söylüyorlar. Gelsinler, pazarı görsünler. Hiçbiri doğru değil.” dedi.
Artvinli Osman Boğacı da artan yaşam maliyetine dikkat çekerek, “Bizim her şey pahalı. Kiralar da aldı başını gidiyor. Doğru değil.” sözleriyle yaşanan pahalılığa tepki gösterdi.





