Hopa Belediyesi, Hopa Ticaret ve Sanayi Odası ile Artvin Çoruh Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen “Hopa-Kemalpaşa Turizm Çalıştayı”, iki gün süren yoğun programla sona erdi.

Hopa ve Kemalpaşa ilçelerinin turizm potansiyelinin ele alındığı çalıştayda, mevcut sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırıldı. Ancak çalıştayda Kemalpaşa Belediyesi’nin yer almaması dikkat çekti.

Bölgenin turizm vizyonunun tartışıldığı akademik paneller, tematik çalışma grupları ve söyleşilerde, çalıştay başlığında Kemalpaşa’nın adı olmasına rağmen, Kemalpaşa Belediyesi’nin ne organizasyon sürecinde ne de afişlerde logosuyla yer almaması, “Neden?” sorusunu gündeme getirdi.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Hopa Belediye Başkanı, “Böyle büyük potansiyel taşıyan iki kardeş şehir olan Hopa ve Kemalpaşa’nın neden turizm yatırımlarını alamadığı, neden istenilen noktaya gelemediği hepimizin merak ettiği bir konu.” dedi. Ancak bu kardeşlik vurgusuna rağmen Kemalpaşa Belediyesi’nin etkinlikte yer almaması, kamuoyunda farklı yorumlara yol açtı.

Arızalanan TIR Trafiği Kilitledi
Arızalanan TIR Trafiği Kilitledi
İçeriği Görüntüle

Sivil toplum kuruluşlarının ve vatandaşların da katılım sağladığı çalıştayda, her iki ilçenin doğa, tarih ve kültür temelli turizm olanakları değerlendirilerek bölgesel kalkınma adına önemli karar taslakları oluşturuldu. Ancak bu tür stratejik planlamaların çalıştay da adı geçen Kemalpaşa Belediyesinin yerel yönetimlerin katılımı olmadan ne kadar etkili olabileceği tartışma konusu haline geldi.

Konuya ilişkin olarak Kemalpaşa Belediye Başkanı Erhan Yılmaz şu açıklamada bulundu:
“Normalde onu Hopa Belediyesi ile üniversite birlikte yapıyorlarmış, bize de geldiler, görüştüler. Katılır mısınız diye sordular, katılırız dedik. Ama ondan sonra afişte logomuzu kullanmamışlar. Ankara’dayken Utku Başkan bizi aradı, katılır mısınız diye. Ben de Ankara’da olduğum için katılamadım, arkadaşları gönderdik. Logomuz konsaydı daha iyi olurdu.”

Muhabir: Ümran KARA