12-16 Ağustos tarihleri arasında Artvin’in Kemalpaşa ilçesinde düzenlenecek yarışmanın açılış programına Artvin Valisi Turan Ergün, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü İbrahim Aydın, Türkiye Hava Sporları Federasyonu Başkan Vekili Hayati Kısacı, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, sporcular ve vatandaşlar katıldı.
Açılış programında konuşan Artvin Valisi Turan Ergün, yarışmanın spor, doğa ve gökyüzünü bir araya getiren önemli bir organizasyon olduğunu belirterek, Türkiye Yamaç Paraşütü Hedef Yarışması’nın Kemalpaşa’da gerçekleştirilecek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Artvin’in doğa sporları açısından güçlü ve önemli bir potansiyele sahip olduğunu ifade eden Vali Ergün, kentin eşsiz coğrafyasının değerlendirilmesi ve Artvin’in tanıtımına katkı sağlayacak aktivitelerin desteklenmesi yönünde çalışmalar yürüttüklerini söyledi.
Ergün, Artvin’de sporun yalnızca salonlarda ve sahalarda değil, dağlarda, yaylalarda, vadilerde ve gökyüzünde de yaşanmasını istediklerini belirterek, sporun çocukların ve gençlerin disiplin, özgüven ve mücadele ruhu kazanmasındaki önemine dikkat çekti.
Artvin’de Binlerce Genç Sporla Buluşuyor
Vali Turan Ergün, Artvin’de çocuk ve gençlerin sporla buluşturulmasına yönelik çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Ergün, kentte 23 farklı branşta 2 bin öğrencinin yalnızca yaz spor okullarından yararlandığını, yetenek taramaları kapsamında ise yaklaşık 1400 öğrencinin sportif yeteneklerinin değerlendirilerek uygun oldukları branşlara yönlendirilmeye çalışıldığını söyledi.
Sporun toplumun her kesimine ulaştırılması amacıyla da farklı sportif faaliyetlerle binlerce vatandaşın spora kazandırılmasına özen gösterildiğini belirten Ergün, Artvin’den yetişen sporcuların Türkiye, Avrupa ve uluslararası organizasyonlarda elde ettiği başarıların kendilerini gururlandırdığını ifade etti.
Spor Yatırımları Devam Ediyor
Artvin’in spor altyapısının güçlendirilmesine yönelik yatırımların da sürdüğünü belirten Vali Ergün, Kemalpaşa’da sentetik çim yüzeyli futbol sahası ve ilçe stadı, Yusufeli Kılıçkaya’daki spor yatırımı, Borçka’daki kapalı halı saha, Şavşat’taki sentetik çim yüzeyli futbol sahası ve Vurgun Futbol Sahası’nın onarımı gibi çalışmaların devam ettiğini aktardı.
Ergün ayrıca Şavşat’ta yarı olimpik yüzme havuzu, Hopa’da tenis kortunun üzerinin kapatılması, Yusufeli yurt binası, Borçka ve Kemalpaşa gençlik merkezleri ile Ardanuç Spor Salonu ve Gençlik Merkezi gibi yatırımlarla spor altyapısının daha da güçlendirilmesinin hedeflendiğini söyledi.
Hopa’da devam eden stadyum çalışmalarına da değinen Ergün, gençlerin eğitim hayatlarını daha rahat ve güvenli koşullarda sürdürebilmeleri amacıyla barınma imkanlarının da güçlendirildiğini belirtti.
Geçtiğimiz yıl hizmete açılan 2 bin 30 kapasiteli kız öğrenci yurduyla birlikte yükseköğretimde toplam yatak kapasitesinin 6 bine ulaştığını ifade etti.
“Artvin’i Gönüllü Tanıtım Elçileri Olarak Görüyoruz”
Yamaç paraşütünün cesaretin yanı sıra disiplin, tecrübe, dikkat ve sorumluluk gerektiren bir spor olduğunu vurgulayan Vali Ergün, yarışma boyunca sporcu güvenliği, kurallara uyum ve centilmence mücadelenin öncelikli olduğunu söyledi.
Yarışmaya farklı şehirlerden katılan sporculara Artvin’i tanımaları ve kentin doğal güzelliklerini görmeleri çağrısında bulunan Ergün, sporcuları aynı zamanda Artvin’in gönüllü tanıtım elçileri olarak gördüklerini ifade etti.
Ergün, önümüzdeki yıllarda Artvin’in başta yamaç paraşütü olmak üzere doğa sporlarında daha fazla organizasyona ev sahipliği yapan, sporcuların tercih ettiği ve spor turizmiyle daha fazla öne çıkan şehirlerden biri olmasını hedeflediklerini söyledi.
Organizasyonun gerçekleştirilmesinde emeği geçen Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Hava Sporları Federasyonu, Artvin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Kemalpaşa Kaymakamlığı, Kemalpaşa Belediyesi, ilgili kurum ve kuruluşlar, organizasyon ekibi, hakemler ve emeği geçenlere teşekkür eden Ergün, yarışmaya katılan tüm sporculara başarılar diledi.
Vali Ergün konuşmasını, “Uçuşunuz güvenli, gökyüzünüz açık olsun” dileğiyle tamamladı.
Hasan Kara: “Kemalpaşa Önemli Merkezlerden Biri Olacak”
Artvin Gençlik ve Spor İl Müdürü Hasan Kara da açılış programında yaptığı konuşmada, 12-16 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek Artvin Kemalpaşa Yamaç Paraşütü Hedef Yarışması’na katılan sporculara ve misafirlere “hoş geldiniz” dedi.
Artvin’in dağları, nehirleri, ormanları ve Karadeniz kıyılarıyla doğa sporları açısından Türkiye’nin özel şehirlerinden biri olduğunu belirten Kara, yarışmaya katılan sporcuların yalnızca gökyüzünde bir hedefe ulaşmak için mücadele etmeyeceğini, aynı zamanda Artvin’in doğal güzelliklerini gökyüzünden Türkiye’ye tanıtacağını söyledi.
Yamaç paraşütünün cesaret, özgürlük, disiplin ve doğayla uyumu temsil ettiğini ifade eden Kara, Kemalpaşa’nın önümüzdeki yıllarda yamaç paraşütü ve hava sporları denildiğinde Türkiye’de akla gelen önemli merkezlerden biri olacağına inandığını dile getirdi.
Hasan Kara, organizasyona destek veren Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a, Artvin Milletvekili Faruk Çelik’e, Artvin Valiliğine, vali yardımcılarına, kaymakamlıklara, belediyelere, Türkiye Hava Sporları Federasyonuna, kurum ve kuruluşlara, sağlık çalışanlarına, sponsorlar Hopa ve Artvin Ticaret ve Sanayi Odalarının başkanları ve üyelerine, hakemlere ve organizasyon sürecinde görev alanlara teşekkür etti.
Kara ayrıca sürecin başlamasında öncü olan Vali Yardımcısı Dilara Hanım’a da teşekkür ederek, sporculara “Gök gündüzünüz açık, rüzgarınız bol, hedefiniz daim olsun” dileğinde bulundu.
Osman Demircioğlu: “Organizasyonun Geleneksel Hale Gelmesini İstiyoruz”
Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Demircioğlu ise organizasyonun yalnızca bir spor etkinliği olmadığını, bölgenin spor ve doğa turizmi potansiyelinin ortaya çıkarılması açısından da önemli bir fırsat olduğunu söyledi.
Kemalpaşa Yamaç Paraşütü Hedef Yarışması vesilesiyle sporcuları ve misafirleri bölgede ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Demircioğlu, organizasyonun geleneksel hale gelmesini ve Kemalpaşa’nın yamaç paraşütünde Türkiye’nin önemli merkezlerinden biri olmasını temenni etti.
Demircioğlu, organizasyona katkı sunan Gençlik ve Spor Bakanlığı, Artvin Valiliği, Türkiye Hava Sporları Federasyonu ve tüm paydaşlara teşekkür etti.
Hayati Kısacı: “Sporcularımıza Güvenli Uçuşlar Diliyorum”
Türkiye Hava Sporları Federasyonu Başkan Vekili Hayati Kısacı da federasyonun 2026 yılı programında yer alan Türkiye Yamaç Paraşütü Hedef Yarışması’nın Kemalpaşa’da düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen sporcuların gökyüzünde en iyi dereceye ulaşmak için mücadele edeceğini belirten Kısacı, tüm sporculara kazasız, güvenli ve başarılı uçuşlar diledi.
Kısacı, organizasyonun gerçekleştirilmesinde emeği geçen Artvin Valiliği, kaymakamlıklar, Artvin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, kurum ve kuruluşlar, güvenlik ve sağlık ekipleri, görevli personel ve tüm kamu kuruluşlarına teşekkür ederek organizasyonun spor camiası için hayırlı olmasını temenni etti.
Konuşmaların ardından açılış programı, katılımcıların organizasyon alanındaki etkinlikleri takip etmesiyle devam etti. Türkiye Yamaç Paraşütü Hedef Yarışması, 12-16 Ağustos tarihleri arasında Kemalpaşa’da gerçekleştirilecek.



