Öğrencilerin sosyal, kültürel ve akademik yaşamlarını zenginleştirmek için birçok yeniliğin hayata geçirildiğini belirten Rektör Aydın, yeni düzenlemeler hakkında bilgi verdi.
Üniversitenin Artvin Merkez’de iki kampüs alanı bulunduğunu dile getiren Prof. Dr. Aydın, “Eski Seyitler Kampüsümüzde fakültelerimiz, fitness salonlarımız, halı sahalarımız ve kapalı spor salonumuz mevcut. Rektörlüğün bulunduğu Çoruh Nehri kenarındaki kampüsümüzde ise konferans salonu, yeni açtığımız fitness salonu ve kısa süre önce hizmete giren kültür sitemiz bulunuyor. Burada öğrenci topluluklarımız için odalar tahsis ettik. Ayrıca uluslararası değişim programlarıyla gelen öğrencilerimiz ve hocalarımız için özel bir misafirhane hazırladık” dedi.
Üniversitenin simgelerinden biri olan kütüphaneye de değinen Rektör Aydın, “Kütüphanemiz dışarıdan bakıldığında kitap şeklinde görünen ve Çoruh Nehri ile bütünleşen özel bir yapıya sahip. Vize ve final haftalarında kütüphanede sınavlara hazırlanan öğrencilerimize ücretsiz çay ve kahve ikramında bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.
Öğrencilerin kampüs yaşamını daha verimli hale getirmek için çalışmaların sürdüğünü vurgulayan Aydın, konserler, tiyatrolar ve sosyal etkinliklerin yanı sıra yürüyüş parkurlarının da tamamlanacağını söyledi. Ayrıca kültürel bina içinde yeni bir yemekhane inşa edildiğini kaydetti.
Prof. Dr. Aydın, “Öğrencilerimizin daha konforlu bir üniversite hayatı yaşamaları için elimizden geleni yapıyoruz. Onların en güzel dönemlerini burada geçirmelerini istiyoruz” diye konuştu.