16.363 Avro Hibe Desteği
Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve 2025-3-TR01-KA153-YOU-000373722 proje numarasıyla kabul edilen çalışma, toplam 16.363 Avro azami hibe tutarı ile yürütülecek. 31.05.2026 – 30.05.2027 tarihleri arasındaki proje dönem kapsayan süreçte, sporu bir sosyal uyum aracı olarak kullanma vizyonu hayata geçirilecek.
Uluslararası ve Yerel İş Birliği
Artvin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün koordinatör kurum olarak yer aldığı projede, Artvin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yerel ortak kurum; İsveç’in Halmstad kentinde faaliyet gösteren Go YOUth Association (Go YOUth Ideel Förening) ise uluslararası ortak olarak yer alıyor.
İsveç’in Halmstad Kentinde 7 Günlük Eğitim
Proje kapsamında Artvin’den gençlik çalışanları, sosyal hizmet uzmanları ve spor yöneticilerinden oluşan heyet, İsveç’in Halmstad kentinde düzenlenecek 7 günlük mesleki gelişim ve hareketlilik faaliyetine katılacak. Ziyaret sırasında kapsayıcı spor liderliği, iyi uygulama örnekleri ve spor yoluyla toplumsal entegrasyon konularında yerinde inceleme ve deneyim paylaşımı yapılacak.
Projenin Amacı ve Hedefleri
Proje; dezavantajlı gençlerin spora erişimini ve katılımını artırmak amacıyla, gençlik ve sosyal hizmet alanında çalışan personelin kapsayıcı spor uygulamalarına yönelik bilgi ile becerilerini geliştirmeyi hedefliyor.
Elde edilen deneyim ve iyi uygulamalar; Artvin’deki spor kulüpleri, gençlik merkezleri, ilçe müdürlükleri ve sosyal hizmet birimlerine aktarılarak yerel düzeyde yaygınlaştırılacak. Böylece kent genelinde hem dezavantajlı bireylerin spora aktif katılımı sağlanacak hem de sporun birleştirici gücüyle sosyal uyum güçlendirilecek.
"Artvin’e Değer Katacak"
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Artvin Gençlik ve Spor İl Müdürü Hasan Kara, projenin bölge gençliği ve spor altyapısı için önemine dikkat çekerek şunları söyledi: "Artvin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde, Artvin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve İsveç’ten Go YOUth Ideel Förening ortaklığında hazırlanan 'Kapsayıcı Spor Liderliği – Artvin’den İsveç’e (ISLA)' Erasmus+ KA153 projesi destek almaya hak kazandı. Proje, 16.363 Avro hibe desteği ile yürütülecek.
Proje kapsamında Artvin’den gençlik çalışanları, sosyal hizmet uzmanları ve spor yöneticileri İsveç’in Halmstad kentinde gerçekleştirilecek 7 günlük mesleki gelişim faaliyetine katılacak. Kapsayıcı spor liderliği ve sporun sosyal uyum aracı olarak kullanılması konusunda edinilecek iyi uygulamaların Artvin’e aktarılması hedefleniyor.
Proje kapsamında elde edilecek bilgi ve iyi uygulamaların Artvin’deki spor kulüpleri, gençlik merkezleri, ilçe müdürlükleri ve sosyal hizmet birimlerine aktarılması; özellikle dezavantajlı gençlerin spora erişiminin artırılması ve spor yoluyla sosyal uyumun güçlendirilmesi hedefleniyor."
Proje detayları ve hareketlilik takvimi süreç içerisinde kamuoyuyla paylaşılmaya devam edecek.






