Fb51C9F1 6A8F 4113 9473 7Ae48546F017Eğitim-İş Artvin Şubesi’nin olağanüstü genel kurulu saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından divan oluşumu gerçekleştirilirken, genel kurulda birlik, dayanışma ve örgütlenme vurgusu ön plana çıktı.4372Fa62 0F5A 4571 Bb2E Bf065Ee7A9B7Genel kurulda yapılan seçim sonucunda Eğitim-İş Artvin Şube Başkanlığı görevine Mehmet Mahir Yıkıcı seçildi. Yoğun katılımla gerçekleştirilen kongrede birlik, dayanışma ve örgütlenme vurgusu öne çıktı.

Genel kurulda konuşan Eğitim-İş Artvin Şube Başkanı ve Artvin Temsilcisi Mehmet Mahir Yıkıcı, katılımcılara teşekkür ederek başladığı konuşmasında, sendikanın Atatürk Cumhuriyeti, demokrasi ve emek mücadelesi verdiğini söyledi.4Cee0B68 0Ecf 4095 8B67 D1Efd27E4D8CYıkıcı, konuşmasında olağanüstü kongre sürecinin nedenini de anlatarak, Artvin’in tayin bölgesi olması nedeniyle yönetimde görev yapan bazı üyelerin farklı illere tayin olduğunu, bu nedenle yönetimdeki üye sayısının yasal sınırın altına düştüğünü ve seçim yenileme kararı aldıklarını ifade etti.

Bitki Mirasının Korunması Amacıyla Çalışmalar Devam Ediyor
Bitki Mirasının Korunması Amacıyla Çalışmalar Devam Ediyor
İçeriği Görüntüle

Sendikanın bir yıldır yoğun bir örgütlenme çalışması yürüttüğünü belirten Yıkıcı, “Atatürkçü ve Cumhuriyetçi çizgide demokrasi mücadelesi vermek çok zor bir iş. Hem laikliği savunuyor hem de ülkenin birlik ve bütünlüğünü koruyan bir anlayışla mücadele ediyoruz. Irkçılığa, bölücülüğe ve gericiliğe karşı Atatürk ve Cumhuriyet çizgisinde bir duruş sergiliyoruz” dedi.

Konuşmasında sendikanın örgütlenme çalışmalarına ilişkin bilgiler de veren Yıkıcı, geçen yıl 350 olan üye sayısının tayinler nedeniyle 286’ya düştüğünü ancak yapılan saha çalışmaları sayesinde yeniden yükselişe geçtiğini kaydetti.

Eylül ayından itibaren Artvin merkez başta olmak üzere Ardanuç, Kemalpaşa, Borçka, Hopa, Yusufeli, Şavşat, Arhavi ve üniversitede yürütülen çalışmalar sonucunda toplam 76 yeni üyenin sendikaya katıldığını belirten Yıkıcı, mevcut üye sayısının 365’e ulaştığını söyledi.

Yıkıcı, “35 arkadaşımız daha aramıza katıldığında Ardahan’a ihtiyaç duymadan tek başımıza şube yeter sayısına ulaşmış olacağız. Bu süreçte ciddi bir örgütlenme faaliyeti yürüttük. Basın açıklamalarında, bütçe görüşmelerinde ve alanlarda aktif mücadele verdik” ifadelerini kullandı.

Sendika üyeleri arasındaki dayanışmayı güçlendirmek amacıyla çeşitli etkinlikler de düzenlediklerini belirten Yıkıcı, merkez ve Hopa’da dayanışma yemekleri gerçekleştirdiklerini, ilerleyen süreçte Arhavi, Yusufeli, Şavşat ve Borçka’da da benzer organizasyonlar düzenleyeceklerini söyledi.

Genel kurul sonunda yönetim, denetleme ve disiplin kurulları da belirlendi.
Yönetim Kurulu Asıl Üyeleri
• Armağan Öztürk
• Gökay Demirel
• Hasan Usta
• Hüseyin Günay Süner
• Mehmet Mahir Yıkıcı
• Nilüfer Aksuoğlu Aydın
• Semih Yüksel
Denetleme Kurulu Asıl Üyeleri
• Cemil Yılmaz
• Levent Çelik
• Orhan Bilgin
Disiplin Kurulu Asıl Üyeleri
• Kamil Çakaloğlu
• Mehmet Ali Demirci
• Yılmaz DurmazA60A861B 8Ef2 41Ed A295 E6Ccc0398F4D

Muhabir: Ayşe ÖZDER