Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Demirkıran’ın Down Sendromlu ve Otizmli bireyler için gerçekleştirilen proje hakkında açıklamalarda bulundu.

Down Sendromu ve Otizmli bireyler için gerçekleştirilen proje hakkında Mustafa Demirkıran”Milli Eğitim Müdürümüz ve rektörümüz ile birlikte sporla engelleri aşıyoruz projesi gerçekleştirdik. Bu proje kapsamında özellikle yüzme, terapi engelleri üniversitedeki hocalarımız ve bizim hocalarımız ile birlikte faaliyete geçirdik ve açılışını yaptık. Down Sendromu ve Otizmli çocukların normalde havuzlara 6 yaştan sonra alınır ama biz Türkiye'de de ilk defa bunu Artvin'de başlattık. Biz 1 yaşından sonrada Down Sendromlu ve Otizmli çocukları da anneleri ile birlikte havuza aldık.  Bu çocukların hem fizyolojik gelişimine katkı sağlamak hem de ailelerin ruhsal yapısınada biraz dokunmak, rehabilite etmek, onları engelli çocuklar ile birlikte kaliteli zaman geçirmelerini sağladık” dedi.

‘Onlar mutlu olunca bizde mutlu olduk’

Ailelerin çocuklarının gelişimini gördüklerindeki mutluluğunu dile getiren Mustafa Demirkıran” Her anne, baba çocuğunun başarılı, sağlıklı, topluma faydalı bir birey olarak yetişmesini ya da yetişebilmesini görmek onları mutlu eder. Çok mutlu oluyorlar çocukların da engelli olan çocuklar da bu yapılan etkinliklerle hem fizyolojik hem de psikolojik gelişimlerini olumlu yönde geçirdikleri için çok mutlular. Bir annenin çocuğunun yürüyemediği zaman ne kadar üzülürse yürüdüğünü görmesi de o kadar sevindiricidir. Gerçekten yürüyemeyen çocuğun yürümeye başlaması, kask iskelet yapısının gelişimi görmesi, onun algı düzeyinin yükselmesi anneyi çok mutlu etti. Anne mutlu olunca biz de mutlu olduk. Çünkü spor sadece Olimpik amaçlı yapılan bir olgu değildir aynı zamanda hem renklasyon hem rehabilitasyon hem de Olimpik Spor amaçlı yapılabilir. Sosyal anlamda da çocuğu geliştiriyor, bütünleştiriyor, kendine özgüven kazandırıyor ve psikolojik yapısını geliştiriyor. Aynı zamanda da toplumda kendine yer edinmiş oluyor. Başarılı birey, kendine güvenen birey oluyor. Çünkü stresini, olumsuzluklarını sporla, sanatla, kültürle atabiliyorlar” diye konuştu.

‘Amacımız herkesi sporla buluşturmak’

Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Demirkıran amacının herkesi sporla buluşturmak olduğunu belirtti. Tesisleri yirmi dört saat açık tuttuğunu söyleyen Demirkan” İnsanlar zamanımız yok, saatimiz yok, çok yoğunuz diyorlar ondan dolayı biz tesislerimizi yirmi dört saat açık tutuyoruz. Ne zaman canları çekerlerse tesislerimize gelebilirler. Yaz dönemimizde çocuklar okula gitmediği için gün boyu spor salonlarımızı, tesislerimizi kullanabiliyor mesai saatleri içerisinde. Şimdi okula başladılar 4'ten  9'a kadar sadece okul çocuklarını kullandırıyoruz. 9'dan gece 1:30'a kadar salonumuz da ful dolu. Kamu kurumundaki çalışan vatandaşlarımız voleybol, basket, tenis başka etkinliklere de katılıyorlar o saatin dışında kalanları da biz çocuklarımıza veriyoruz. Bizim branş antrenörlerimiz var profesör anlamda Olimpik sporcu yapmak için çalıştırıyor ama onların dışında kalan saatlerde rekreasyon amaçlı kullanılabiliyor. Biz ulaşamadığımız engelli kalmasın gidelim evinden alalım gelemiyorsa gidelim, biz getirelim diye araç talep ettik bu talebi de valimiz Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne talimatı verdi ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde var olan aracı bu sene kullanacağız” ifadelerini kullandı.

özel

Editör: TE Bilisim