Kızılay Şehit Mehmet Arif Kıdıman Köyü Savaş Mağdurlarına Yuva Oldu

Mağdurlara milletin elini uzatan Kızılay, Suriye’nin kuzeyinde 5 bin 661 adet briket ev yapımı çalışmalarını da sürdürüyor. İdlib bölgesinde ise inşasını tamamladığı briket evlerden 901'ine aileleri yerleştirdi. Hatay Vali Yardımcısı Oğuzhan Bingöl ve Kızılay Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan’ın da katıldığı açılış töreninde yerleşkeye Kızılay’ın El Bab’da şehit olan personeli Mehmet Arif Kıdıman’ın ismi verildi.

 Kızılay, Suriye’nin İdlib şehrinde çadır kentlerde yaşam mücadelesi veren savaş mağduru insanlar için ForChildrenSmile Derneği, Önder Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Dertliler Hareketi Derneği ve HASENE Derneği iş birliği ile bir süredir KeferLousin bölgesinde yapımına devam ettiği briket evleri tamamladı. Yerleşke içerisine bir de okul inşa eden Kızılay’ın açılış töreni Hatay Vali Yardımcısı Oğuzhan Bingöl, Kızılay Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan ve pek çok misafirin katılımıyla gerçekleştirildi.

 Toplamda 5 bin 661 adet briket ev yapımını planladıklarını belirten Kızılay Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan, “Şu ana kadar İdlib bölgesinde 2 bin 189, Azez bölgesinde ise 272 olmak üzere, 2 bin 461 ev tamamlanarak ailelere teslim edildi. KeferLousin bölgesinde planlanan 901 adet briket evin inşasını da tamamlayarak ailelere teslim ettik. Briket evlerin açılışının yanı sıra savaş mağduru çocukların eğitimlerine kaldıkları yerden devam etmeleri için bir de okul yaptık. Bu yerleşkeye de Kızılay Şehidi Mehmet Arif Kıdıman’ın ismini verdik. Mekanı cennet olsun. Allah geride kalan sevdiklerine sabır versin” dedi. Briket ev yapımının yanı sıra 2012 yılından bu yana sınır ötesi insani yardımları hakkında da bilgi veren Kızılay Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan, Kızılay’ın şu ana kadar bölgede 7 milyon insana yardım elini uzattığını, 148 milyon adet ekmek, 8 milyon gıda kolisi, 6 milyon kap sıcak yemek ulaştırdığını, 112 bin adet çadır yardımında bulunduğunu, 9 hastane, 32 sağlık merkezi, 9 sevgi butik, 12 adet yetimhane ve 5 oyun parkını hizmete sunduğunu açıkladı.

HABER MERKEZİ

 

Haberin Galerisi : Savaş Mağdurlarına Yuva Oldu
Editör: TE Bilisim