Duruşmaların her iki gün de saat 09.00’da Artvin Adliyesi’nde başlayacağı bildirildi.
Dava öncesinde yaşam savunucuları, ekoloji örgütleri, sivil toplum kuruluşları ve yurttaşlar tarafından kamuoyuna çağrı yapıldı. Yapılan çağrıda, “Reşit için adalet, herkes için adalet” vurgusu öne çıkarken, doğa mücadelesinin yalnız bırakılmaması gerektiği ifade edildi.
Açıklamada, Reşit Kibar’ın yalnızca kendi yaşam alanını değil, bölgenin doğasını ve geleceğini savunduğu belirtilerek şu ifadelere yer verildi: “03 Eylül 2024 günü Cankurtaran’da doğasını ve yaşam alanlarını savunurken aramızdan alınan Reşit Kibar’ın davası; 13-14 Mayıs 2026 tarihlerinde Artvin Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecektir. Eşitlik, özgürlük, doğa ve yaşam mücadelesine sahip çıkan tüm kamuoyunu adalet arayışımızı sahiplenmeye çağırıyoruz.”
Duruşma günlerinde Artvin Adliyesi önünde geniş katılımlı bir buluşma gerçekleştirilmesi beklenirken, Türkiye’nin farklı illerinden çok sayıda yaşam savunucusunun da Artvin’e gelmesi öngörülüyor.
Ekoloji örgütleri tarafından yapılan açıklamalarda, davanın yalnızca bir hukuk süreci olmadığı, aynı zamanda doğa mücadelesi açısından sembolik bir önem taşıdığı ifade edildi. Reşit Kibar için adalet talebinin, yaşam alanlarını korumak isteyen herkesin ortak talebi olduğu vurgulandı.
Duruşmaların kamuoyu tarafından yakından takip edilmesi bekleniyor.





