Artvin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Alkan, şehrin ticaretine yeni bir vizyon kazandırmak için Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına aday olduğunu duyurdu. Yıllardır Artvin’in merkezinde esnaflık yaptığını ve aynı zamanda Gazeteciler Cemiyeti Başkanı olarak şehrin sesi olma görevini üstlendiğini belirten Alkan, bir dönem Artvin Ticaret ve Sanayi Odası’nda meclis üyesi olarak görev yaptığını hatırlatarak, ticaretin sorunlarını masada değil sahada gördüğünü vurguladı. Artık seyirci değil, karar verici olmak için bu yola çıktığını ifade eden Alkan, “Artvin için yola çıkıyorum. Güçlü Ticaret, Güçlü Artvin” sözleriyle başladığı açıklamasında, kentin ticaret anlayışına yeni bir vizyon kazandırma hedefini dile getirdi.

Alkan, Artvin’de ticaretin sadece tabeladan ibaret olmadığını, olması gerekenin ise üreten, pazarlayan ve büyüyen bir şehir olduğunu belirterek, bu hedef doğrultusunda cesur adımlar atacaklarını söyledi. Ortak akıl ve şeffaf yönetim anlayışıyla hareket edeceklerini vurgulayan Alkan, Artvin’in potansiyelini ortaya çıkaracak projeler geliştireceklerini ifade etti. Mevcut durumun değişmesi gerektiğini dile getiren Alkan, “Bu şehirde ticaret yalnızca dükkânların ışıklarının yanmasıyla sınırlı kalmayacak. Katma değer üreten, istihdam sağlayan, yerel üreticiyi destekleyen bir ekonomi modeli kuracağız. Esnafımızın, tüccarımızın ve girişimcimizin yanında, onlarla omuz omuza çalışacağız. Sadece sorunları konuşan değil, çözüm üreten bir yönetim olacağız” dedi.

Artvin’in konumunun, doğal güzelliklerinin ve kültürel zenginliklerinin ticarette daha etkin kullanılabileceğini söyleyen Alkan, turizmden tarıma, yerel üretimden ihracata kadar her alanda atılabilecek adımların bulunduğunu belirtti. Kentin potansiyelinin bugüne kadar yeterince değerlendirilemediğini savunan Alkan, “Artvin, Karadeniz’in en özel kentlerinden biri. Doğamız, insanımız, coğrafyamız bize büyük bir avantaj sağlıyor. Ancak bu potansiyel, doğru planlama ve koordinasyonla harekete geçirilmeli. Biz, bu süreci başlatmak için buradayız. Kaynaklarımızı akılcı kullanacak, tüm üyelerimizin söz sahibi olacağı bir yapı kuracağız” ifadelerini kullandı.

Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığının yalnızca ekonomik değil, sosyal bir sorumluluk da getirdiğine dikkat çeken Alkan, kentteki genç girişimcilerin desteklenmesi, kadınların ticarette daha fazla yer alması ve yerel ürünlerin markalaşması için projeler hazırlayacaklarını aktardı. Ayrıca, Artvin esnafının yaşadığı sorunlara anında müdahale edebilecek dinamik bir yönetim oluşturacaklarını söyleyen Alkan, üyelerin yalnızca seçim dönemlerinde değil, her zaman yanlarında olacaklarının altını çizdi.

Artvin'de İl Spor Güvenliği Toplantısı Yapıldı
Artvin'de İl Spor Güvenliği Toplantısı Yapıldı
İçeriği Görüntüle

Destek değil, birlikte mücadele çağrısında bulunan Alkan, “Ben bu yola tek başıma çıkmadım. Yıllardır bu kentin içinde, insanıyla iç içe oldum. Derdini dinlediğim, sorununu paylaştığım, sevincini yaşadığım bu şehrin insanıyla birlikte yürüyeceğim. Artvin’in geleceğini konuşmak ve inşa etmek için var gücümüzle çalışacağız. Birlikte başaracağız, birlikte büyüyeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Muhabir: Ali Eray ÇELİK