Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Artvin’de partisinin 2’nci olağan kongresine katıldı.

Burada partililere seslenen Erbakan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkede işsizlik yok sözlerine yanıt verdi. Erbakan, “Sayın Cumhurbaşkanı, ‘Helikopterden baktım, yollar tıklım tıklım. Ekonomik kriz yok’ diyor ama biz de diyoruz ki ‘Sayın Erdoğan, işler öyle helikopterden göründüğü gibi değil. Helikopterden inip biraz halkın arasına, esnafın yanına girerseniz durumun farklı olduğunu göreceksiniz.” dedi.

Erbakan ülkede ciddi bir işsizlik olduğunu vurgulayarak, “Hepinizin bildiği gibi Türkiye’de ekonominin çok kötü olduğunu her fırsatta dile getiriyoruz. Sayın Erdoğan bir mitinginde ‘işsizlik yok iş arayana iş çok’ dedi. Biz de kendisine dedik ki sayın cumhurbaşkanım galiba size yanlış bilgi veriyorlar. Çünkü resmi rakamlar sizi doğrulamıyor. Geçtiğimiz ay Türkiye Genelinde kamu kurumları 455 kişilik kadro alacağım diye ilana çıktı. 455 işçi alınacak olan ilanlara 113 bin 812 vatandaş başvurdu. Yani kadronun 230 misli insan o işe girmek için başvurdu. Hani işsizlik yoktu?” dedi.

Fatih Erbakan, partisinin Artvin 2. Olağan İl Kongresi’ne katıldı. Ahmet Hamdi Tanpınar Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda konuşan Erbakan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sakarya’da yaptığı, "Hani ekonomide her taraf çökmüştü, batmıştı. Helikopterden o yolları gördüm. Araçlar, otomobiller, otobüsler, kamyonlar, TIR'lar… Tıklım tıklım yollar, dolu" açıklamasını eleştirdi.

"Helikopterden İnip Biraz Halkın Arasına, Esnafın Yanına Girerseniz Durumun Farklı Olduğunu Göreceksiniz"

“Sayın Cumhurbaşkanı, ‘Helikopterden baktım, yollar tıklım tıklım. Ekonomik kriz yok’ diyor ama biz de diyoruz ki ‘Sayın Erdoğan, işler öyle helikopterden göründüğü gibi değil. Helikopterden inip biraz halkın arasına, esnafın yanına girerseniz durumun farklı olduğunu göreceksiniz.” Diyen Erbakan AKP’li vekilleri sahaya davet ederek “Milletvekilleriniz, parti yetkilileriniz, yıllardan beri koptukları halkın arasına girsinler. Bizler, sürekli olarak çarşıda, pazardayız. Esnafımızla, halkımızla birlikteyiz. Ama oralarda ne sizi ne milletvekillerinizi ne de il yöneticilerinizi göremiyoruz maalesef. Çarşıya pazara, halkın arasına inin lütfen. Oralara indiğinizde ne göreceksiniz? Çarşı pazarda taneyle salatalık, taneyle domates alındığını göreceksiniz. Bakkallarda, çarşı pazarda, ucuz sebze meyve reyonu altında çürük ve ezik meyve sebze satıldığını göreceksiniz. Askıda ekmek kuyruklarını göreceksiniz. 2021’de 5,7 milyon hanenin sosyal yardım, 11 milyon 362 bin vatandaşın gıda yardımı aldığını göreceksiniz. Geçtiğimiz kış 4 milyon haneye doğal gaz veya kömür yardımı yapıldığını… Yani neredeyse 15 milyon insanın ısınma ihtiyacını karşılayamaması demek. Kaynak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı” diye konuştu.

 Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde iki gençten birinin işsiz olduğuna değinen Erbakan, Ülkeden gitmek isteyen gençleri eleştiren Erdoğan’a yanıt vererek, “Gerçi siz, bu gençlere acıdığınızı söylüyorsunuz; daha iyi bir araba, daha iyi bir telefon için yurt dışına, ellerin kapısına varanlara acıyarak baktığınızı söylüyorsunuz. Sayın Erdoğan, bu gençler keyfinden yurt dışına gitmiyor. KPSS’de 90 puan almış, mülakatta 40 puan verilip elendikleri için mecburen yurdunu, evini bırakıp gidiyor. Bu gençler ellerin kapısında neden gidiyor? 20 senedir gençlerin işsizliğine çare bulamadığınız için gidiyor. 20 senelik iktidarınızda bu gençlere kaliteli bir eğitim veremediğiniz için gidiyor. Bu gençlere açlık sınırının altında asgari ücreti reva gördüğünüz için gidiyor. Başka niçin gitsin” ifadelerini kullandı.

“CHP'ye olan diyet borcunuzu ödediniz de masanın gizli ortağı HDP'ye diyet borcunuzu nasıl ödeyeceksiniz?"

6’lı masayı da eleştiren Erbakan, Cumhur ittifakı ve 6’lı Masadan bu ülkeye fayda gelmeyeceğini sözlerine ekleyerek, “Altın günlerine devam ediyorlar. Yiyip, içiyorlar. Ortada daha cumhurbaşkanı adayı yok. Kaynak paketi yok. Milletin derdine derman olacak somut bir projeleri yok" şeklinde konuştu.

Erbakan, İYİ Partinin CHP’ye 31 Martta diyet borcunuzu ödediniz HDP’nin borcunu nasıl ödeyeceklerini sorarak, sözlerine şunları ekledi: "Parlamenter sistem aşağı, parlamenter sistem yukarı, çay, kahve içip, altın günü yapıyorlar. Sonra da fotoğraf çektirip, dağılıyorlar. En son iki büyük ortak arasında adaylık tartışması, kavgası çıktı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu kendi cumhurbaşkanlığı adaylığını masaya adeta dayattı. Buna karşın Akşener, '6'lı masa noter değil; noter değiliz' ifadesini kullandı. CHP'den vakti ile emanet milletvekilli almalarından kaynaklanan diyet borçlarını 31 Mart seçimlerinde, CHP'ye geri ödediklerini ifade etti. Peki, CHP'ye olan diyet borcunuzu ödediniz de masanın gizli ortağı HDP'ye diyet borcunuzu nasıl ödeyeceksiniz?"

Hatice Diler

Editör: TE Bilisim